fbpx
Сьогодні
09:52 15 Кві 2024

Українські морські дрони тепер можуть доставити тонну вибухівки на тисячу кілометрів, - речник СБУ

English version here

Модернізовані українські дрони тепер можуть доставити майже тонну вибухівки на понад 1000 кілометрів.

Про це сказав речник СБУ Артем Дехтяренко в ефірі телемарафону, передає Рубрика.

"Це означає, що СБУ може дістати ціль практично в будь-якій точці Чорного моря", – зазначив Речник.

Дехтяренко не розкрив усі технічні характеристики, але зазначив, що це "нові покоління дронів", над вдосконаленням яких спільно працюють фахівці СБУ з МВС та "іншими побратимами".

Нинішній дрон Sea Baby, за словами представника СБУ, відрізняється від минулої моделі зовнішнім виглядом і технічними характеристиками, а також здатен доставити майже тонну вибухівки на понад 1000 кілометрів.

За словами речника СБУ, у 2022 році у світі не було альтернативи ударним морським дронам СБУ. Існуючі західні безпілотники були великі, проте неманеврені, їх легко могли виявляти "ворожі РЛС".

"Сьогодні дрон вартістю у 8,5 мільйонів гривень знищує військовий корабель ворога вартістю у декілька десятків мільйонів доларів", – розповів речник СБУ.

За словами Дехтяренка, ці дрони вже уразили 11 російських кораблів:

А 26 грудня 2023 року українські Сили оборони атакували великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

Також українські розвідники в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

Також за допомогою Sea Baby СБУ підірвала Кримський міст, "який неможливо зруйнувати". А разом із ним остаточно поховала самовпевненість росіян. 

Окрім СБУ, морські дрони проти росіян використовує і Головне управління розвідки. На озброєнні ГУР є власний безпілотник – Magura.

Як повідомлялось, російська військова промисловість намагається ліквідувати відставання від України у розробці надводних морських ударних дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: