fbpx
Сьогодні
10:17 13 Кві 2024

Працівники СБУ запобігли замаху на главу Херсонської ОВА Прокудіна, - Малюк

фото: Сайт СБУ

Нещодавно, кілька днів тому, російські окупанти хотіли здійснити замах на очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

Про це повідомив глава СБУ Василь Малюк на Конгресі місцевих та регіональних влад, відео "Дзеркало тижня".

"Місцевий мешканець Херсона, негідник, був затриманий 10 квітня. Він організовував разом із ворожими спецслужбами замах на пана Прокудіна.

З глибини 12 км було запущено новий зразок ворожого fpv-дрону. Безпосередньо на місці цей негідник здійснював візуальне спостереження, і коригував вогонь по автівці.

Все це вдалося задокументувати. Його затримано на стадії завершеного замаху. Ворожий дрон нашими РЕБами посаджений вчасно", розповів очільник силової служби.

Як зауважив Малюк, СБУ відпрацювала ще по 12 схожих епізодах в області – підготовка атак по військових, ОПК тощо.

Варто додати, що президент Володимир Зеленський також взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад.

Він закликав місцеву владу:

  • сприяти розвитку всіх оборонних виробництв,
  • проявляти максимальну увагу до воїнів,
  • більше комунікувати на усіх рівнях.

Нагадаємо, що Служба безпеки запобігла новим спробам рф скоригувати ракетно-дронові удари по локаціях Сил оборони у Херсоні. У результаті спецоперації в обласному центрі затримано російську групу інформаторів, яка готувала нову серію повітряних атак на місто.

Ситуація у Херсонській області

Минулої доби, 12 квітня, противник обстрілював Садове, Ромашкове, Придніпровське, Антонівку, Зарічне, Улянівку, Дніпровське, Берислав, Тягинку, Новоберислав, Нововоронцовку, Качкарівку, Михайлівку, Інгулець, Гаврилівку, Осокорівку, Дудчани, Шляхове та місто Херсон.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено багатоповерхівку та 3 приватні будинки.

Були зафіксовані влучання в стільникову вежу, припортову інфраструктуру та газопровід. Виток газу перекрито, пожежі та загроз немає. Також пошкоджені господарська споруда та приватні автомобілі.

"Через російську агресію 7 людей дістали поранення", додали в ОВА.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: