fbpx
Сьогодні
13:59 07 Кві 2024

На тлі затримки допомоги від США підтримку Україні нарощує Канада

English version here

Канада наростила обсяг підтримки України на тлі затримок зі схваленням чергового пакету допомоги Конгресом США.

Про це в ефірі радіо СВС заявила міністр фінансів Канади Христя Фріланд.

"У березні Канада надала Україні 2 мільярди доларів термінової фінансової підтримки. Це трапилося у час, <..> коли Штати були неспроможними виступити уперед й допомогти Україні. Ми заповнили прогалину", наголосила Фріланд.

Як вважає канадська дипломатка, її земляки "можуть пишатися тим, що наша країна дійсно робить свій внесок в опір Росії та підтримці України – що є найбільшою битвою НАТО".

Фріланд додала, що "перипетії у Конгресі" позбавили США можливості надати Україні необхідну їй допомогу.

"Саме це – проблема. Канадська підтримка України – не проблема для України", – запевнила міністр.

Що відомо про допомогу Канади

Попри те, що Канада розташована далеко від України, американська країна разом з США підтримала українців у загарбницькій війні, яку розв'язала росія.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Канада виділила понад 9,7 млрд доларів фінансової допомоги Україні, включно з 2,4 млрд доларів військової підтримки.

Як повідомлялось, у межах військового пакету допомоги Канада планує передати Україні 800 безпілотників SkyRanger R70 на загальну вартість 95 млн доларів.

Також Канада виділить 40 мільйонів доларів (майже 30 мільйонів доларів США) на закупівлю артилерійських боєприпасів для України у межах ініціативи Чехії.

Окрім того, 14 лютого стало відомо, що Канада виділить 60 млн канадських доларів (близько 44 млн доларів США) на оборону України.

Зокрема, країна надавала танки Leopard 2, системи протиповітряної оборони, артилерію до бронетехніки та боєприпаси. Окрім того, 200 броньованих машин Senator, які раніше Канада обіцяла передати Україні, вже вироблені.

З моменту незаконної окупації Криму росією у 2014 році Канада запровадила санкції проти понад 2600 фізичних та юридичних осіб.

А наприкінці жовтня представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих країною-агресоркою українських дітей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: