fbpx
Сьогодні
Фото 11:58 16 Бер 2024

Канада та ООН передали Україні обладнання для розмінування

English version here

Фото: Харківська обласна військова адміністрація

Представники Організації Об'єднаних Націй та Канади вирішили передати Україні важливе обладнання для розмінування територій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Харківську ОВА та посольство Канади в Україні.

ООН

Як зазначають, Всесвітня продовольча програма ООН придбала машини для розмінування Харківської області.

У передачі взяв участь заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний, представники Всесвітньої продовольчої програми ООН та FSD, заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

розмінування, машини

Фото: Харківська обласна військова адміністрація

Повідомляють, що Всесвітня продовольча програма ООН придбала 3 машини для підготовки ґрунту до розмінування, які були розроблені в Харкові.

Першу машину протестували та передали піротехнічним підрозділам FSD. Ще дві машини виготовляють.

Канада

У посольстві повідомили, що передали ДСНС України ще 10 транспортних засобів для знешкодження вибухонебезпечних предметів.

розмінування, машини

Фото: Embassy of Canada to Ukraine

Ці повнопривідні транспортні засоби обладнані потужними кранами для завантаження і транспортування обладнання та матеріалів, необхідних рятувальникам у їхній небезпечній роботі для захисту людей.

розмінування, машини

Фото: Embassy of Canada to Ukraine

розмінування, машини

Фото: Embassy of Canada to Ukraine

Що відомо про розмінування територій України

Потенційно замінованими в Україні залишаються близько 174 тисяч квадратних кілометрів. Це величезна територія, розмінування якої може зайняти десятиліття, проте мета України — зробити це за найближчі роки.

Наприкінці лютого 2024-го начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування ДСНС Сергій Рева розповів, що фахівцям із розмінування вдалося зменшити потенційно забруднену вибухонебезпечними предметами територію на 18 тисяч кв. км. Наразі вона сягає 156 тисяч кв. км, тобто близько 25% від загальної площі держави.

Так, у Миколаївській області завдяки машинам механізованого розмінування сапери очистили вже 47,3 га земель сільськогосподарського призначення.

Варто додати, що до розмінування української території залучать штучний інтелект. Втілити задуману стратегію допоможе американська технологічна компанія.

Також в Україні представили вже третю модель вітчизняної машини для розмінування, яка не поступається кращим західним аналогам.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україні від підриву на мінах та вибухонебезпечних предметах загинули понад 270 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: