fbpx
Сьогодні
15:30 03 Кві 2024

РФ розуміє тільки таку мову: Президент Фінляндії прокоментував удари по НПЗ в росії

English version here

Фото: Ritzau Scanpix/Niels Christian Vilmann

Президент Фінляндії Олександр Стубб вважає удари по російських нафтопереробних заводах вельми прийнятними, адже російська федерація "розуміє тільки таку мову".

Про це фінський Глава заявив під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, інформує Рубрика.

"Єдина мова – це мова влади. Вона в росії доступна. Хто б не був відповідальний за ці атаки в росії питання одне: питання в ціні на нафту або у нас із цим якісь труднощі.

Війна – це супутні збитки й хто б не атакував (НПЗ в росії – ред.) – вони знають, що вони роблять, вони роблять це вміло, не наражаючи цивільних громадян на небезпеку, і треба це мати на увазі постійно", – сказав він.

І безперечно, як додав президент Фінляндії, війна – це річ брутальна, це річ тяжка.

"Але Росія розуміє тільки такий спосіб, тільки таку мову", – зазначив Стубб.

Варто зауважити, що в ООН назвали удар по об'єктах у російському Татарстані атакою на цивільну інфраструктуру, яку напередодні атакували, зокрема і завод із виробництва "шахедів" та закликали Україну припинити атаки на "цивільну інфраструктуру" рф.

Нагадаємо, що 3 квітня Президент України Володимир Зеленський та Глава Фінляндії Александр Стубб підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку.

Атаки безпілотників на нафтобази рф

Загалом у 2024 році вже відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Лише нещодавно, 24 березня, у тимчасово окупованому Криму пролунала чергова низка вибухів: у соціальних мережах повідомляють про попадання дронів у нафтобазу біля селища Гвардійське.

Також 23 березня в Новокуйбишевську Самарської області лунали вибухи на місцевому нафтопереробному заводі внаслідок атаки безпілотників: там виникла пожежа.

Своєю чергою віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина відреагувала на статтю про нібито заклики США до України припинити удари по російських НПЗ. Вона заявила, що нафтопереробні заводи на території росії є законними цілями з військового погляду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: