fbpx
Сьогодні
13:34 03 Кві 2024

В ООН закликали Україну припинити атаки на "цивільну інфраструктуру" рф, до якої належать об'єкти в Татарстані

Фото: jouav.com

В ООН назвали удар по об'єктах у російському Татарстані атакою на цивільну інфраструктуру, яку напередодні атакували, зокрема і завод із виробництва "шахедів".

Реакцію речника генсека ООН на цю атаку наведено у стенограмі його брифінгу від 2 квітня, пише Рубрика.

Речника попросили прокоментувати атаку БпЛА на об'єкти в Татарстані, унаслідок чого деякі люди зазнали поранень. У відповідь Дюжаррік зазначив, що "ми виступаємо проти та закликаємо припинити всі атаки на цивільну інфраструктуру".

Варто нагадати, що за даними США, економічна зона "Алабуга", де пролунали вибухи, підтримує контракт із російськими військовими задля збирання безпілотників Shahed.

В американському Мінфіні прогнозували, що ця особлива економічна зона має намір збільшити виробництво, щоб виготовити тисячі дронів до 2025 року.

Тим часом у самій ОЕЗ "Алабуга" казали, що атаки нібито зазнав гуртожиток.

Атака БПЛА по підприємствах у Татарстані

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, українські безпілотники вперше атакували підприємства у Республіці Татарстан у РФ. Вибухи лунали в особливій економічній зоні "Алабуга", де розташовані промислово-виробничі підприємства, яка знаходяться за 1000 кілометрів від кордону з Україною.

Метою атаки став завод зі збірки "Шахедів". Це була операція ГУР. Крім того, росЗМІ пишуть, що дрони вразили й гуртожиток, де мешкали працівники цього підприємства. Відомо про постраждалих.

Окрім того, українські безпілотники атакували нафтопереробний завод у Татарстані. Це неподалік від місця, де під удар потрапив також і завод зі збірки "Шахедів".

Як повідомляла Рубрика, у 2024 році відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Атаки дронів на російські НПЗ призвели до того, що порівняно з минулим роком виробництво бензину наприкінці березня скоротилось на 16,6%, дизельного пального – на 7,4%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: