fbpx
Сьогодні
11:55 29 Бер 2024

Через удари по енергетиці України Кабмін зробив важливу заяву

Громадян України, представників влади та приватних компаній закликали не розповсюджувати важливу інформацію про стан енергетичної системи на тлі масованих атак російської федерації.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство енергетики у Facebook.

У Кабміні звернулися до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, державних і приватних підприємств, компаній, представників ЗМІ, експертів, а також простих українців. Через активізацію обстрілів українців просять:

  • не озвучувати публічно (в ефірах телеканалів та радіоефірах, у ЗМІ, соцмережах) детальну інформацію щодо наслідків ударів;
  • не називати конкретні обʼєкти влучань;
  • не надавати деталі про конкретні об'єкти і прив'язки до місцевості, куди було або не було влучання;
  • не уточнювати кількість влучань і місця влучань;
  • не надавати інформації в конкретних цифрах і показниках – щодо відключень, дефіциту електроенергії тощо.

Міненерго наголошує, що розголошення цієї інформації несе загрозу, оскільки розвідка ворога працює за відкритими джерелами інформації.

"Не надавайте ворогу цінної інформації, яку він обов'язково буде використовувати для подальшого координування своїх дій і планування нових атак", – закликали українців.

Обстріл енергосистеми України 29 березня

Росіяни в ніч на 29 березня випустили по Україні 60 дронів-камікадзе та 39 ракет різних типів. Протиповітряній обороні вдалося знищити 56 безпілотників та 29 ракет.

Головний удар ворога був націлений на об'єкти енергетики. Відомо, що росіяни атакували три ТЕС в Україні, внаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання.

"Цієї ночі росія продовжила варварські атаки проти української енергосистеми. Є пошкодження енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій областях", – повідомив Шмигаль.

Він додав, що у деяких регіонах застосовані аварійні відключення.

"Україні потрібно більше систем ППО, щоб убезпечити критичну інфраструктуру та захистити населення. Це головний предмет розмови з нашими міжнародними партнерами", – підкреслив Прем'єр-міністр.

Також під час атаки у ніч на 29 березня росіяни намагалися поцілити в об'єкти Групи Нафтогаз, але серйозних пошкоджень вдалося уникнути.

"Вночі, 29 березня 2024 року, росія здійснила чергову атаку на енергетичну систему України. Зокрема, цілили в обʼєкти Групи Нафтогаз, проте обійшлось без серйозних пошкоджень", – йдеться у повідомленні Нафтогазу.

Зазначається, що серед співробітників ніхто не постраждав, ситуація контрольована. Група Нафтогаз продовжує виконувати свої зобов'язання перед всіма клієнтами.

Повітряну тривогу оголошували майже в усіх регіонах України. У мережі писали про вибухи в Дніпрі та області, на Черкащині, Хмельниччині, Івано-Франківщині та Львівщині.

російських атак зазнала зокрема територія Дніпропетровської області: пошкоджені енергетичні об'єкти, а також дачний кооператив, п'ятеро поранених цивільних мешканців, серед них – п'ятирічна дівчинка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: