fbpx
Сьогодні
21:55 28 Бер 2024

Умєров: з початку року вибухова потужність повітряних ворожих ударів перевищила 9 кілотонн

English version here

Фото: Фейсбук / Mission of Ukraine to NATO

З початку поточного року загальна вибухова потужність російських масованих комбінованих повітряних ударів по Україні вже перевищила 9 кілотонн.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров на позачерговому засіданні Ради Україна-НАТО, повідомляє на Facebook-сторінці представництво України в альянсі.

Зауважимо, що 28 березня відбулось засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів на тлі постійних протягом останнього часу масованих російських атак української критичної інфраструктури. Це засідання було скликане за ініціативи Києва.

Під час засідання Умєров проінформував союзників про наслідки терористичних ворожих ударів, а також заходи з реагування, які вживаються Україною.

Окрім того, український очільник оборонного відомства закликав країни-члени НАТО надати Україні: додаткові системи ППО й ПРО; ракети до них.

На зустрічі основний акцент також був зроблений на останніх масованих авіаударах росії.

"Загальна вибухова потужність комбінованих повітряних атак на Україну з початку року перевищує 9 кілотонн. Лише 3% російських ракет, дронів та керованих бомб вразили військові цілі, а 97% вразили цивільну інфраструктуру", наголосили у публікації.

Умєров у ході засідання навів дані Управління Верховного комісара ООН з прав людини про те, що російські обстріли спричинили 712 з 1804 жертв серед цивільного населення в Україні за останніх три місяці.

Українська сторона надала учасникам сьогоднішньої зустрічі Ради "глибокий огляд" нагальних потреб протиповітряної оборони держави.

"Підтримка партнерів у цьому питанні дуже важлива. Це врятує тисячі невинних життів. Чим більше російських ракет збивають в українському небі, тим меншу загрозу вони становлять для країн-членів НАТО, які межують з Україною", – передає прес-служба слова Умєрова.

Що відомо про Раду Україна-НАТО

Рада Україна-НАТО – це форум, у рамках якого можуть відбуватися консультації між нашою країною та країнами-членами Північноатлантичного альянсу на різних рівнях. Ключовими предметами обговорення таких засідань є питання безпеки, зокрема війна Росії проти України.

Форум започаткували на Вільнюському саміті у 2023 році як один з трьох елементів пакета допомоги, що наближає Київ до Альянсу.

До пакета також увійшла багаторічна програма допомоги, покликана сприяти Збройним силам України у досягненні цілковитої оперативної сумісності зі збройними силами держав-членів Альянсу.

Раніше Рубрика повідомляла, що 10 січня 2024 року в Брюсселі в штаб-квартирі НАТО відбулось надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів, скликане за ініціативи української сторони у зв'язку із масованими ракетними ударами та атаками дронів росії по Україні.

17 січня, відбулося перше засідання Ради Україна-НАТО у військовому форматі на рівні військових головнокомандувачів.

Варто додати, що скликати засідання Ради для кризових консультацій можуть всі країни-учасниці, зокрема й Україна. Це й відрізняє нову платформу від формату Комісії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: