fbpx
Сьогодні
17:16 28 Бер 2024

Гуменюк: росія має велику кількість авіабомб, які вона модернізує, але використовує їх не на всіх напрямках

Фото: З відкритих джерел

Російська армія активно модернізує авіаційні бомби, якими атакує регіони України, але їх використовує не на всіх напрямках фронту.

Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Як повідомила керівниця пресцентру, російські окупанти мають в арсеналі велику кількість авіаційних бомб. До того ж загарбники продовжують їх покращувати.

"Вони продовжують модернізацію, зокрема, авіабомб зі звичайних до рівня керованих. Вони споряджуються "крильцями" і набувають збільшеної летючості. Така керована авіабомба здатна долати 60-70 кілометрів", пояснила Гуменюк.

Речниця додала, що на півдні України окупанти мають проблеми з застосуванням авіації, бояться підлітати близько. Тому таку авіацію ворог застосовує у Донецькій, Харківській та Сумській області.

"Отже, цей напрямок для них проблематичний і тут окупанти воліють використовувати тактичну авіацію з використанням ракет К-31, Х-35, Х-59", зауважила керівниця пресцентру.

Обстріл прикордонних територій України керованими авіаційними бомбами

Так, 27 березня російські війська вдарили по Шевченківському району Харкова. Для удару застосували вид боєприпасів, яким за два роки від початку вторгнення по Харкову не били.

Мова йде про бомбу УМПБ Д-30 СН, яка виготовлена на базі ФАБ-250. Керівник облполіції зазначив, що це перший випадок, коли росіяни вдарили таким видом боєприпасу по місту. Боєприпас випустили з літака.

Як повідомляла Харківська ОВА, боєприпас калібром 30 см може літати на відстань до 90 км. Їх застосовують як і з літаків, так і з РСЗВ "Смерч".

Варто додати, що внаслідок атаки було пошкоджено 14 багатоповерхівок й навчальний заклад. Відомо про жертву та щонайменше 18 поранених, серед яких є дитина.

Окрім того, 25 березня, артилерійських, мінометних та авіаударів росіян зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини, а сьогодні вночі ворог вночі скинув КАБи на Вовчанськ.

Також у цей день російська армія вдарила керованими авіаційними бомбами по цивільній інфраструктурі Білопілля – пошкоджено міський Центр дитячої та юнацької творчості та близько 20 приватних будинків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: