fbpx
Сьогодні
08:50 29 Бер 2024

Польща під час ударів рф по Україні підняла в небо військову авіацію

Фото: ілюстративне

У зв'язку з масованим ракетним обстрілом України російськими військами Польща для забезпечення безпеки свого повітряного простору підняла в повітря військову авіацію.

Про це Оперативне командування ЗС Польщі повідомило у мережі X, пише Рубрика.

"Увага, польські та союзницькі літаки діють у повітряному просторі Польщі, що може призвести до підвищеного рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої російської авіації, пов'язана із завданням ракетних ударів по об'єктах на території України.

"Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, і ОК ЗС постійно моніторить ситуацію", – додали польські військові.

Порушення російською ракетою простору Польщі

Нагадаємо, у ніч на 24 березня, під час ворожого ракетного обстрілу рф регіонів України, одна із російських ракет порушила повітряний простір Польщі.

Польське командування наголосило, що військові знали, що російська ракета, яка вранці пролетіла над Люблінщиною, поверне назад в Україну, тому вони її не збили.

Через проліт ракети Польща викликала російського посла "на килим". Заступник глави МЗС Польщі Анджей Шейна заявив, що російські ракети вже втретє залітають на територію Польщі. Відомство розкритикувало Москву за "неприйнятні дії".

Спікер Сейму Шимон Головня не виключив повторення інциденту з порушенням російською ракетою повітряного простору Польщі під час масованих обстрілів України.

Проте в Північноатлантичному Альянсі розглядають варіант збиття російських ракет, коли вони летять у бік території НАТО.

Нагадаємо, що раніше російські ракети, запущені в бік України, вже порушували повітряний простір Польщі. Останній раз це відбулося 29 грудня 2023 року також у Люблінському воєводстві. Тоді ракета перебувала на польській територій менш ніж три хвилини.

Нічна масована атака рф

У ніч проти 29 березня російсько-окупаційні війська завдали нового масованого удару по енергетичних об'єктах України. Пошкоджень зазнали теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах.

Наразі на Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення світла, а на Харківщині — графіки погодинних відключень.

Повітряну тривогу оголошували майже в усіх регіонах України. У мережі писали про вибухи в Дніпрі та області, на Черкащині, Хмельниччині, Івано-Франківщині та Львівщині.

Як зазначив міністр оборони Рустем Умєров, на початку поточного року загальна вибухова потужність російських масованих комбінованих повітряних ударів по Україні вже перевищила 9 кілотонн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: