fbpx
Сьогодні
10:14 24 Бер 2024

Під час нічної ворожої атаки російська ракета залетіла на територію Польщі

Фото: Naked Science

У ніч на 24 березня, під час ворожого ракетного обстрілу рф регіонів України, одна із російських ракет порушила повітряний простір Польщі.

Про це повідомили в Оперативному командуванні Збройних сил Польщі у своєму комюніке, пише ЄП.

Як стверджують польські військові, ракета увійшла в повітряний простір Польщі у районі села Осердув у Люблінському воєводстві. Вона перебувала там 39 секунд.

Мапа Осердув у Люблінському воєводстві

Фото: Скриншот мапи

"О 4.23 ранку відбулося порушення польського повітряного простору однією з маневрених ракет, запущених сьогодні вночі авіацією дальньої дії Російської Федерації. Цілями ударів були міста Західної України", – повідомили в Оперативному командуванні ЗС Польщі.

У командуванні підкреслили, що "вночі були залучені всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору".

"Піднято в повітря, зокрема, польську авіацію та авіацію союзників. Польська армія безперервно стежить за ситуацією на українській території й перебуває в постійній бойовій готовності, щоб забезпечити безпеку польського повітряного простору", – розповіли польські військові.

Окрім того, там додали, що за ракетою протягом усього польоту спостерігали через військові радіолокаційні системи.

"Наші системи радіолокації спостерігали за об'єктом весь час, поки він перебував у нашому повітряному просторі. Ми знали траєкторію польоту, було зрозуміло, що цей об'єкт не попрямує вглиб нашої країни", – сказав у коментарі RMF FM підполковник Яцек Горишевський, речник Оперативного командування Збройних Сил Польщі.

Нагадаємо, що раніше російські ракети, запущені в бік України, вже порушували повітряний простір Польщі. Останній раз це відбулося 29 грудня 2023 року також у Люблінському воєводстві. Тоді ракета перебувала на польській територій менш ніж три хвилини.

Як писала Рубрика, у ніч проти 24 березня російські агресори запустили по Україні 57 повітряних цілей: силам протиповітряної оборони вдалося збити 18 із 29 ракет, а також 25 із 28 ударних безпілотників типу Shahed.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: