fbpx
Сьогодні
17:59 29 Бер 2024

Доставка снарядів для України у межах ініціативи Чехії вже розпочалася, – МЗС Польщі

English version here

Фото: Reuters

Організація постачання снарядів для України в рамках чеської ініціативи вже розпочалася. Точні терміни доставки поки що не розкривають.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє Рубрика, посилаючись на Wnp.pl.

"Той факт, що вона (ініціатива Чехії – ред.) вже отримала тверді обіцянки про підтримку, підкріплені грошима, і що транспортування вже організується, означає, що ми відчуваємо тягар відповідальності за допомогу Україні у боротьбі з російським вторгненням", – заявив Сікорський.

Він також додав, що Польща "подвоїть свій внесок у чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України". При цьому він відмовився називати конкретні суми та пояснив це "військовою таємницею".

"Я не почуваюся уповноваженим говорити про конкретні суми", – наголосив міністр.

Що відомо про ініціативу Чехії щодо пошуку боєприпасів для України

17 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна ідентифікувала 500 000 снарядів калібру 155 мм та 300 000 снарядів калібру 122 мм, які можуть бути доставлені протягом кількох тижнів, якщо гроші будуть доступні.

Відомо, що до ініціативи Чехії приєдналися:

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що у межах ініціативи із закупівлі артбоєприпасів для України можливе постачання 1,5 мільйона снарядів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: