fbpx
Сьогодні
Фото 15:45 29 Бер 2024

Британська розвідка показала наслідки останніх ударів по окупованому Севастополю

English version here

Фото: jalita.com

Командування рф було змушене відвести дорогі кораблі із захопленого Севастополя. Україна продовжує ліквідувати російські кораблі, що залишилися.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, 24 березня ВПС України завдали низки ударів по всьому Криму.

Однією з цілей був центр зв'язку Чорноморського флоту, що у Севастополі.

Аналіз зображень показав, що одна будівля була структурно пошкоджена, включаючи часткове обвалення даху, а ще дві будівлі постраждали від вибуху.

Внаслідок ударів також було пошкоджено десантний та розвідувальний кораблі, йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, через такі удари дорожчі російські судна, які зазвичай використовували б портову інфраструктуру Севастополя, були змушені перебратися на альтернативні портові об'єкти далі на схід.

"Незважаючи на спроби Росії обмежити свої втрати, Україна продовжує демонструвати успіхи у скороченні здатності Чорноморського флоту діяти у регіоні", – зазначають у Міноборони Британії.

Раніше британська розвідка повідомляла, що після серії значних втрат російських кораблів у Чорному морі були змінені командуючий Чорноморським флотом та головком ВМФ РФ.

Наразі військове відомство Росії шукає способи зберегти флот у Чорному морі. Операції кораблів обмежені, а захист від дронів посилено.

Що відомо про удари по "Ямалу" та "Азову"?

23 березня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи, зокрема, у Севастополі. OSINT-аналітики зазначали, що у Севастополі міг бути уражений великий вузол зв'язку Чорноморського флоту Росії.

У російських Telegram-каналах 24 березня з'явилася інформація, що в Севастополі був вражений "добре замаскований командний пункт, в якому під час удару перебувало понад два десятки офіцерів".

Пізніше цього ж дня в Генштабі ЗСУ розповіли, що Сили оборони України завдали ударів по об'єктах російських окупантів у Севастополі. Було знищено два десантні кораблі РФ – "Ямал" і "Азов" і центр зв'язку та декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту рф.

25 березня у ГУР розповіли, що пошкодження російського БДК "Ямал" є критичними. У свою чергу, спікер ОК "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що через удар по "Ямалу" та "Азову" суттєво постраждали російські логістика та управління військами.

Пізніше стало відомо, що під час цього удару міг бути пошкоджений ще один російський корабель – "Іван Хурс".

Згодом повідомили, що українські воїни також атакували ракетним комплексом "Нептун" великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський". Він був захоплений окупантами у 2014 році в Криму і зараз мав бути використаний для ударів по нашій території. Пошкодження судна уточнюються.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: