fbpx
Сьогодні
21:54 21 Бер 2024

Значуща ціль для українських військ: у ГУР прокоментували будівництво рф залізниці до Криму

English version here

Фото: Телеграм / Петро Андрющенко

Залізничне полотно, яке російські окупанти будують на тимчасово окупованих територіях до Криму, є значущою ціллю для українських Збройних сил.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в етері телемарафону.

"Це серйозний виклик, серйозна загроза. Відповідно, для українських Сил оборони – це значуща ціль. Є плани, але вони не завжди відповідають дійсності. У російському випадку так само", – зазначив офіцер.

Юсов зауважив, що росія продовжує використовувати залізницю як основний елемент для постачання своїх сил.

З його слів, окупантів не влаштовує те, що відбувається з Кримським мостом, оскільки він працює не в повному обсязі, тому вони намагаються збудувати залізницю.

будівництво залізничного сполучення, Маріуполь - Волноваха

Фото: Телеграм / Петро Андрющенко

Як представник ГУР підкреслив, Україна вже розпочала протидію таким планам. При цьому наша країна намагатиметься завадити росіянам добудувати залізницю.

"Якщо все ж таки вдасться (добудувати – ред.), то як довго і як ефективно вона зможе працювати?" – додав він.

Нагадаємо, ще в жовтні минулого року розвідка Британії наголошувала, що однією з основних цілей ударів України є російська залізниця, оскільки рф активно використовує її у своїй логістиці для переміщення особового складу та зброї.

Як раніше ми писали, радник мера Маріуполя зазначав, що окупанти намагаються побудувати пряме залізничне сполучення з Маріуполем, Волновахою та Донецьком.

Що відомо про роботу партизан з підриву залізниці у росії та на ТОТ

З початку російської агресії партизани на окупованих рф українських територіях та в самій росії проводять різні диверсії, зокрема й на залізничних коліях.

Ще 17 вересня 2022 року в тимчасово окупованому Мелітополі прогримів вибух: партизани підірвали залізницю

Варто нагадати, що 18 травня минулого року у тимчасово окупованому Криму стався підрив залізничного полотна у Сімферопольському районі, неподалік від с. Чистеньке.

Також, у червні минулого року в районі кримської Феодосії, як заявила окупаційна влада, сталося пошкодження залізничного полотна.

Окрім того, 30 листопада, стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, яка знаходиться в Бурятії. Це була вдала операція СБУ, яка паралізувала єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між росією й Китаєм.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: