fbpx
Сьогодні
20:58 10 Січ 2024

На засіданні Ради Україна-НАТО окремі країни анонсували нові пакети допомоги

Фото: Місія України при НАТО

У Брюсселі в штаб-квартирі НАТО відбулось надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів, скликане за ініціативи української сторони у зв'язку із масованими ракетними ударами та атаками дронів росії по Україні.

Про це йдеться у повідомленні Місії України при НАТО, пише Рубрика.

10 січня проходило засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів, під час якого обговорювалися повітряні атаки Російської Федерації на українські міста.

З 29 грудня по 2 січня Росія, атакуючи Україну, застосувала майже 300 ракет і понад 200 безпілотників Shahed.

Зазначається, що в засіданні взяли участь:

  • командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук,
  • заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв.

Представники української сторони поінформували союзників про наслідки масованих російських ракетних атак по території України, зміни у тактичних діях росії та озвучили пріоритетні потреби української сторони у засобах ППО.

Олещук озвучив кількість випущених країною-агресором ракет та дронів, розповів про успіхи у використанні вже наданих союзниками засобів ППО і про те, скільки ворожих ракет і дронів вдалося знищити під час атак.

Він звернув особливу увагу на важливість надання додаткових систем ППО, таких як Patriot, IRIS-T та NASAMS, а також зенітно керованих ракет до них.

Окремо Олещук підкреслив важливість тренування пілотів та надання Україні винищувачів F-16 для посилення спроможностей українських сил повітряної оборони.

Заступник міністра внутрішніх справ поінформував про основні цілі російських атак, наслідки останніх масованих російських обстрілів, зокрема про масштаби руйнувань інфраструктури. Він також представив союзникам перелік потреб органів системи МВС для подолання наслідків російських атак.

Місія України наголосила, що держави-члени НАТО рішуче засудили російські масовані ракетні обстріли та атаки безпілотників на українські міста, цивільні об'єкти та громадян.

Союзники підтвердили свою відданість підтримці України та готовність надавати необхідну підтримку, зокрема у тому, що стосується засобів ППО.

"З боку окремих країн були зроблені анонси щодо наступних пакетів допомоги. Низка держав-членів Альянсу оголосили про збільшення своїх фінансових внесків до Комплексного пакета допомоги для задоволення першочергових потреб України", – зазначається у повідомленні.

Крім того, держави-члени Альянсу висловилися за ухвалення спільних санкційних та інших обмежень проти КНДР та Ірану у відповідь на постачання ними відповідно балістичних ракет і дронів.

Рада Україна-НАТО

Нагадаємо, Рада Україна-НАТО – це форум, у рамках якого можуть відбуватися консультації між нашою країною та країнами-членами Північноатлантичного альянсу на різних рівнях. Ключовими предметами обговорення таких засідань є питання безпеки, зокрема війна Росії проти України.

Раду Україна-НАТО започаткували на Вільнюському саміті у 2023 році як один з трьох елементів пакету допомоги, що наближає Київ до Альянсу.. До пакету також увійшла багаторічна програма допомоги, покликана сприяти Збройним силам України у досягненні цілковитої оперативної сумісності зі збройними силами держав-членів Альянсу.

Раніше Рубрика повідомляла, що у січні 2024 року відбудеться перше засідання начальників Генеральних штабів у форматі Ради Україна-НАТО, де обговорять загарбницьку війну росії проти України, ситуацію на фронті та подальшу підтримку України з боку Альянсу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: