fbpx
Сьогодні
Відео 13:47 28 Бер 2024

У Херсоні під час ворожого обстрілу постраждав іноземець

Внаслідок обстрілу Херсона протягом минулої доби постраждав іноземець – 43-річний чоловік доглядав за судном і потрапив під мінометний вогонь. А сьогодні зранку росіяни обстріляли один з вишів Херсона, унаслідок чого потрощені аудиторії.

Про це повідомляє поліція Херсонської області, передає Рубрика.

У Херсоні війська рф зранку обстріляли один з вишів.

"Величезна діра у стіні, потрощені аудиторії, вибиті шибки. Такий вигляд нині має один із вищих навчальних закладів Херсона", – йдеться у повідомленні начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.

Як зазначається, 28 березня близько четвертої ранку по головному корпусу університету вдарила російська армія.

Підкреслюється, що внаслідок цих обстрілів постраждалих немає.

Про ранковий обстріл центрального корпусу університету написав у Фейсбуці ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

Як інформує херсонське видання "Мост", з квітня 2022 року Херсонський державний університет тимчасово переміщено на базу Прикарпатського національного університету.

Університет зараз працює на двох майданчиках – в Івано-Франківському офісі, де створені необхідні умови для роботи та навчання, та в Херсонському офісі.

А вчора, 27 березня, за даними правоохоронців, попав під ворожий обстріл у прибережній частині міста іноземець. У чоловіка діагностували вогнепальне поранення грудної клітини.

"По мирних житлових кварталах Херсона противник гатив із різного виду озброєння, намагаючись завдати якомога більшої шкоди житловій забудові, промисловим та об'єктам життєзабезпечення обласного центру", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у центральній частині міста артилерійськими снарядами пошкоджено багатоповерховий будинок та будівлю торгівельного центру, у Корабельному районі – обладнання заводу.

У прибережній частині в результаті артилерійського обстрілу пошкоджені:

  • територія підприємства,
  • багатоповерховий будинок,
  • приватний будинки.

За минулу добу поліція відреагувала на 182 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 16 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Війська рф минулої доби обстріляли 17 населених пунктів на Херсонщині.

Минулої доби противник обстрілював Дудчани, Нововоронцовку, Михайлівку, Одрадокам'янку, Гаврилівку, Веселе, Золоту Балку, Качкарівку, Антонівку, Станіслав, Дніпровське, Янтарне, Білозерку, Велетенське, Кізомис, Берегове та місто Херсон.

Прокудін наголосив, що російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, внаслідок чого пошкоджено 2 багатоповерхівки та 10 приватних будинків. Також були зафіксовані влучання в припортову інфраструктуру, об'єкт критичної інфраструктури, торгівельний центр, господарські споруди та автомобіль.

"Через російську агресію 2 людини загинули, ще 4 – дістали поранення", – підсумував він.

Нагадаємо, російські окупанти у ніч на 28 березня атакували регіони України ракетами та 28 "Шахедами" з акваторії Чорного моря, Криму, Курської області. Сили ППО збили 26 дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: