fbpx
Сьогодні
08:30 28 Бер 2024

Ворог вночі атакував ракетами та БпЛА: українські оборонці збили 26 "Шахедів"

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

російські окупанти у ніч на 28 березня атакували регіони України ракетами та 28 "Шахедами" з акваторії Чорного моря, Криму, Курської області. Сили ППО збили 26 дронів.

Про це повідомляє командувач Повітряних сил Микола Олещук у Telegram, передає Рубрика.

"У ніч на 28 березня 2024 року противник завдав ракетного-авіаційного удару по Україні із застосуванням трьох крилатих ракет Х-22 та протирадіолокаційної ракети Х-31П (з акваторії Чорного моря), зенітної керованої ракети С-300 (Донеччина) та 28 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131" (район пусків Курська обл. – РФ, мис Чауда – Крим)", – йдеться у повідомленні.

За його словами, до відбиття удару залучено:

  • зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил,
  • мобільні вогневі групи,
  • засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони.

Командувач повідомив, що було знищено 26 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131" у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Фото: Телеграм / Олещук

Атака "Шахедів" з 27 на 28 березня

Російські війська атакують територію України ударними безпілотниками типу "Шахед" сьогодні вночі з 27 на 28 березня. У Повітряних силах ЗСУ повідомляють, що спочатку дрони влетіли до повітряного простору України з боку Курської області РФ до Сумської області курсом на Харків. Через деякий час у Харкові було чути вибухи.

 Пізніше Терехов повідомив, що під ударом опинився Київський район міста.

Він додав, що зазнав руйнувань ресторан, а в сусідньому будинку були вибиті шибки.

За попередньою інформацією, жертв і постраждалих немає.

О 1:23 Терехов інформував про ще один вибух у Харкові.

Також через деякий час загрозу застосування ворогом "Шахедів" було оголошено у Дніпропетровській та Запорізькій областях. За даними моніторингових пабліків, дрони були запущені з території тимчасово окупованого Криму.

Після оголошення загрози застосування "Шахедів" для південних та центральних областей України, вибухи лунали у Дніпрі та Дніпропетровській області. Низка моніторингових пабліків повідомляла про роботу сил ППО.

Окрім того, вночі 28 березня під час повітряної тривоги в Запоріжжі пролунали вибухи. Ворог атакував будинки приватного сектору у трьох районах міста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: