fbpx
Сьогодні
22:16 28 Бер 2024

Робимо все, щоб у наших воїнів було більше зброї, - Зеленський

Фото: Офіс Президента

Робимо все, щоб у наших воїнів було більше можливостей, більше зброї, і це буде.

Про це заявив у вечірньому відеозверненні Президент Україні Володимир Зеленський, передає Рубрика.

"Була сьогодні доповідь міністра оборони України Умєрова щодо оборонних пакетів. Те, що отримуємо. Те, над чим працюємо з партнерами. Робимо все, щоб у наших воїнів було більше можливостей, більше зброї. І це буде.

Дякую всім, хто допомагає! Слава всім, хто захищає Україну та знищує окупанта", зазначив Глава держави.

Також Зеленський нагадав, що представив колективу нашої Служби зовнішньої розвідки України нового керівника – це бойовий генерал Олег Іващенко.

"Людина досвідчена, сильна. Аналітичний потенціал нашої розвідки достатньо високий, зараз маємо додати їй можливостей оперативних дій. Потрібно більше інформації, більше можливостей впливу", підкреслив він.

Президент додав, що Служба зовнішньої розвідки України повинна стати значно активнішою у виконанні її інституційних завдань.

"Надійна робота такої організації не може бути дешевою. І це зараз завдання для уряду загалом і Міністерства фінансів: потрібно шукати й знаходити фінансову основу для роботи нашої розвідки – розширити фінансування під конкретні проєкти, під конкретні цілі та загалом під розвиток системи зовнішньої розвідки", пояснив Глава держави.

Окрім того, Зеленський наголосив, що сьогодні було багато міжнародної комунікації:

  • Говорили зі спікером Палати представників Сполучених Штатів Америки Майком Джонсоном. Про те, що зараз найголовніше для захисту життя й міжнародної безпеки.
  • Сьогодні фактично саме про такі ж речі говорив і з головою Національних зборів Франції – вона з візитом в Україні, і я вдячний за увагу до нашої держави, до того, як українці витримують цей час, цю битву.
  • І сьогодні ж зустрівся з делегацією Європарламенту – представників групи Renew Europe. Це вагома європейська політична група.

"Невдовзі – вибори у Європейський парламент, і ми в Україні всі маємо звикати, що це процес і для України важливий. Звичайно, говорили й про підтримку, і про загрози, які є зараз, і про те, чого можемо досягти всі разом у Європі – кожен, захищаючи власну країну, але також і спільні цінності, а отже, безпеку всіх європейців", підкреслив Глава держави.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: