fbpx
Сьогодні
20:53 28 Бер 2024

Сирський обговорив з генералом Брауном потреби ЗСУ на найближчі місяці

Фото: Телеграм / СИРСЬКИЙ

28 березня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів розмову із головою Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генералом Чарльзом Брауном.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

Зазначають, що Браун від самого початку російської агресії уважно стежить за ситуацією на полі бою в Україні.

"Під час розмови було обговорено потреби ЗС України в найближчі місяці", наголосив головнокомандувач.

Також співрозмовники обговорили питання необхідної допомоги США для України, зокрема щодо:

  • посилення захисту від російських ракетних і бомбових ударів,
  • розвитку фортифікацій.

Окрім того, проаналізували деякі стратегічні питання на перспективу 2024 року.

"Зміцнення українського війська – довгостроковий стратегічний інтерес не тільки США, а й партнерів і союзників по НАТО", – заявив генерал Браун.

Нагадаємо, що 28 березня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Глава держави розповів спікеру Палати представників про важку ситуацію на полі бою та стрімке посилення російського повітряного терору. Окрім того, наголосив, що в цих умовах якомога швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе.

Що відбувається на фронті

Нагадаємо, російські окупанти посилили штурми на фронті. Зокрема, росіянам вдалося захопити Авдіївку та деякі сусідні села. Проте Сили оборони утримують позиції біля Авдіївки, не дають ворогу просуватися далі.

Окрім того, у розвідці Британії вважають, що, ймовірно, наступною ціллю російсько-окупаційних військ у Донецькій області стане Часів Яр на Бахмутському напрямку, адже на сьогодні воно розташоване приблизно за 5 км від лінії фронту.

Варто додати, в ISW вважають, що подальші затримки з наданням західної допомоги у сфері безпеки, ймовірно, відкладуть українські зусилля з відновлення ініціативи на всьому театрі бойових дій. Нашкодити цьому може і запланована росією нова наступальна операція навесні-влітку цього року.

Американські аналітики також наголосили, що війська рф готуються до нового наступу влітку 2024 року, для цього загарбники продовжать наступальні дії, щоб дестабілізувати українські оборонні лінії.

Своєю чергою, 28 березня Зеленський заявив, що українські Сили оборони змогли стабілізувати ситуацію на фронті, проте, ймовірно, російська армія готує новий наступ: його можна очікувати у травні-червні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: