fbpx
Сьогодні
19:43 28 Бер 2024

Президент телефоном поговорив зі спікером Палати представників Джонсоном

English version here

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

28 березня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Майком Джонсоном

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

Варто нагадати, що Палата представників Конгресу США досі не підтримала законопроєкт про виділення Україні життєво необхідної військової допомоги через те, що саме спікер Майк Джонсон досі відмовлявся ставити його на голосування.

Як зазначають, президент Зеленський провів серйозну розмову з американцем.

Глава держави розповів спікеру Палати представників про важку ситуацію на полі бою та стрімке посилення російського повітряного терору.

Адже лише за минулий тиждень українські міста зазнали ударів:

  • 190 ракетами,
  • 140 "Шахедами",
  • 700 КАБами.

Окрім того, російські загарбники здійснили спробу повторити екологічну катастрофу, зруйнувавши ДніпроГЕС.

У цих умовах якомога швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе.

"У цій ситуації швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе. Ми усвідомлюємо, що в Палаті представників є різні позиції щодо того, як це зробити, але головне – щоб питання допомоги Україні залишалося чинником об'єднання", наголосив Зеленський.

Крім того, посадовці обговорили необхідність якнайшвидшого перекриття джерел, з яких Росія фінансує свою війну, та використання заморожених російських активів на користь України.

"В цьому ми також розраховуємо на лідерство Конгресу", додав Президент.

Що відомо за затримку допомоги від США

Нагадаємо, що США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні. Через це постачання озброєння нашим захисникам від американців призупинено.

Хоча 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Частина Республіканської партії США разом зі спікером Палати представників Майком Джонсоном почали розробку власного варіанту пакета допомоги для України.

У бюджетному запиті президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена на 2025-й фінансовий рік передбачили 1,5 мільярда доларів на протидію агресії Кремля, з них 482 мільйони доларів – для України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: