fbpx
Сьогодні
09:30 27 Бер 2024

Організація UAnimals допомагає 84-річній переселенці продавати мишенят ручної роботи

Фото: Фейсбук / UAnimals

84-річна Ганна Іванівна, яка через війну вимушено переїхала із Миколаєва до столиці, почала співпрацювати з зоозахисною організацією UAnimals: переселенці допомагають продавати тканинних мишенят, вироблених власноруч.

Про це розповіли самі зоозахисники у Фейсбуці, інформує Рубрика.

Як розповідають в організації, минулого тижня натрапили в інтернеті на історію Ганни Іванівни, які після переїзду з Миколаєва "не зневірилась і започаткувала власну справу із продажу вироблених вручну, чи як зараз кажуть, крафтових іграшок".

"Ми не змогли проминути цю історію і задумали дещо особливе. Того ж дня вирушили на пошуки Ганни Іванівни й познайомились із нею біля виходу з однієї зі станцій київського метро, де вона і продавала вироби за кількадесят гривень", — розповіли в UAnimals.

Зоозахисники домовилися з жінкою про колаборацію. У межах договору почали в себе на сайті продавати мишенят Ганни Іванівни за 400 гривень.

"З кожної проданої іграшки 200 гривень спрямують на порятунок тварин від війни, а ще 200 гривень будуть гонораром Ганни Іванівни", кажуть в UAnimals.

Через деякий час організація повідомила, що всі мишки продані. Проте досі можна зробити передзамовлення іграшок.

Історія Ганни Іванівни поширилася соцмережами ще в лютому. Кияни писали, що 84-річна переселенка майже кожного дня приходить до станції метро "Мінська", аби продати власноруч пошитих мишок.

Міжнародне французьке радіо (RFI), яке поспілкувалося з Ганною Іванівною, розповіло, що жінка 25 років працювала вчителькою музики. Її чоловік помер у лютому 2022 року, напередодні війни. Під час ворожих обстрілів Миколаєва Ганна Іванівна переховувалася в підвалі разом із сусідами. Але згодом залишилася геть сама і поїхала до дочки в Київ.

"Податки платимо, тому все серйозно … Коли перший раз я вийшла продавати їх до метро, то якось мені не дуже незручно було, ніяково. А потім бачу, люди йдуть усміхаються, хтось купує, то мені й добре стало", — зізналася Ганна Іванівна.

Нагадаємо, що українські активісти гуманістичного руху UAnimals, щоб нагадати країнам західної Європи про екоцид, який росія вчиняє щодо українського довкілля, провів міжнародний перформанс, додавши сльози на статуях тварин в Іспанії, Британії, Польщі та Португалії.

Також у зоозахисній організації UAnimals розповіли, що робити, якщо знайшли лелеку й припускаєте, що він постраждав та надали інструкцію з порятунку цих птахів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: