fbpx
Сьогодні
Фото 16:30 21 Бер 2024

У Хмельницькому люди не залишилися байдужими до долі диких тварин з реабілітаційного центру: у чому рішення

Фото: Суспільне Хмельницький

Волонтер Андрій Федорченко звернувся з ініціативою зібрати кошти на потреби хмельницького реабілітаційного центру для диких тварин. Люди не залишилися байдужими.

Про це Андрій Федоренко розповів Суспільне Хмельницький, передає Рубрика.

У чому проблема?

Одним з викликів, які війна поставила перед усіма нами, є захист та порятунок тварин. Сьогодні допомога чотирилапим повною мірою лягла на плечі волонтерів та небайдужих людей.

"Той стан, в якому знаходилися звірі, був незадовільний. І це все залежало не від того, що зі звірами щось погано, або до звірів погано відносяться. Просто немає грошей для того, щоб підтримувати певні умови для тварин", — пояснює волонтер.

Фото: Суспільне Хмельницький

Минулого тижня на Суспільному були матеріали про те, що звірі ризикують залишитися голодними, бо власник реабілітаційного центру Сергій Пальохін потрапив до лікарні. Саме він, за словами доглядальниці центру Олени, займався заготівлею кормів і води.

Яке рішення?

Блогер та волонтер Андрій Федорченко звернувся з ініціативою зібрати кошти на потреби хмельницького реабілітаційного центру для диких тварин.

Фото: Суспільне Хмельницький

За зібрані гроші не лише закуповують корма для тварин, але й планують відремонтувати вольєри.

Як це працює?

"Хмельничани не залишились байдужими до долі тварин. Також люди, які знаходяться за кордоном, перераховували гроші. Хлопці їздили на ринок, закуповували корма. Ми зібрали велику кількість корму — на 2-3 місяці тварини абсолютно забезпечені", —говорить Андрій Федорченко.

Наразі закуповують будматеріали, необхідні для ремонту вольєрів.

Фото: Суспільне Хмельницький

"Проблема в тому, що у деяких звірів не облаштовані їхні умови. Потрібно перекрити дахи вовкам, борсукам. Тому ми привезли вже частину дерева, кровельного матеріалу, шифер та все інше", — зізнається волонтер.

За його словами, небайдужі можуть долучитися до прибирання і ремонту вольєрів у реабілітаційному центрі для диких тварин 31 березня опівдні.

Нагадаємо, київські волонтери зібрали кошти на будівництво вольєрів для тварин, евакуйованих із зони бойових дій.

Також Рубрика повідомляла, що в Київської області співробітники правоохоронних органів відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами у притулку.

Окрім того, ми розповідали, що у Запоріжжі відкрили котокафе, де прихистили тварин з прифронтових територій.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: