fbpx
Сьогодні
17:13 21 Бер 2024

Розвідка Британії вказала на причини уповільнення наступу російської армії під Авдіївкою

English version here

Фото: Sputnik

У районі Авдіївки на Донеччині наступ російських військ останніми тижнями сповільнився: ймовірно причиною цього були значні втрати.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 21 березня.

Як зазначили британські розвідники, війська рф продовжують зосереджуватися на операціях у Донецькій області, досягаючи незначних успіхів.

Окупаційні війська намагалися розширити зони протистояння на північний захід від Донецька. Бої йдуть за низку населених пунктів, включаючи Орлівку, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

"Наступ росіян сповільнився за останні тижні, ймовірно, частково через значні втрати під час кампанії в Авдіївці", – вважає розвідка.

У Міноборони Британії наголошують, що ситуація на цій ділянці фронту залишається нестабільною, а дефіцит особового складу та боєприпасів українських сил, ймовірно, обмежує їх здатність утримувати позиції.

Що відбувається на фронті

Нагадаємо, російські окупанти посилили штурми на фронті. Зокрема, росіянам вдалося захопити Авдіївку та деякі сусідні села. Проте Сили оборони утримують позиції біля Авдіївки, не дають ворогу просуватися далі.

Окрім того, у розвідці Британії вважають, що, ймовірно, наступною ціллю російсько-окупаційних військ у Донецькій області стане Часів Яр на Бахмутському напрямку, адже на сьогодні воно розташоване приблизно за 5 км від лінії фронту.

Варто додати, в ISW вважають, що подальші затримки з наданням західної допомоги у сфері безпеки, ймовірно, відкладуть українські зусилля з відновлення ініціативи на всьому театрі бойових дій. Нашкодити цьому може і запланована росією нова наступальна операція навесні-влітку цього року.

Загалом минулої доби на Авдіївському напрямку, нашими захисники відбили 14 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Тоненьке, Первомайське, Нетайлове, Невельське Донецької області.

Сили оборони ліквідували ще близько 700 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 433 тисячі військових.

Також у Запорізькій області ситуація в районі Роботиного динамічна, але не критична: окупанти не припиняють "м'ясні" штурми.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: