fbpx
Сьогодні
12:21 26 Бер 2024

Україна отримала третій транш від МВФ: на що підуть кошти

Міжнародний валютний фонд надав Україні 880 млн доларів. Це третій транш фінансової підтримки у межах програми розширеного фінансування EFF.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на публікацію прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля в Telegram.

"Кошти допоможуть покрити пріоритетні бюджетні видатки та підтримувати макрофінансову стабільність", – повідомив він.

Нагадаємо, у четвер, 21 березня, Рада директорів МВФ завершила третій перегляд угоди в рамках Програми розширеного фінансування (EFF) для України та схвалила виділення траншу на суму близько 880 мільйонів доларів.

Україна успішно виконала чотири ключові вимоги, передбачені до третього перегляду. Серед них – ухвалення Національної стратегії доходів, розробку дорожньої карти для керування державними інвестиціями, розробку заходів щодо мобілізації надходжень у державний бюджет 2024 року, а також ухвалення законодавства для посилення інституційної автономності та ефективності САП.

Міністр фінансів України Сергій Марченко підкреслив, що співпраця з МВФ є ключовим елементом у забезпеченні фінансової стабільності, а також у стимулюванні економічного відновлення. Влада України максимально зосереджена на виконанні всіх умов програми EFF, оскільки це відкриває можливість залучити додаткову фінансову підтримку. Також важливо підкреслити, що впровадження таких заходів потрібно Україні.

Успішне завершення перегляду відкриває шлях України для отримання четвертого траншу фінансування в рамках програми EFF.

Програма з МВФ

Як повідомлялось, Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) для України у розмірі 15,6 млрд доларів.

Нагадаємо, у липні Україна отримала від МВФ 890 мільйонів доларів із програми на 15,6 мільярда.

А 10 листопада Шмигаль повідомив про досягнення домовленості з МВФ на рівні персоналу про другий перегляд програми EFF, що уможливить виділення вже третього траншу для України за програмою фонду.

Нагадаємо, у жовтня Міжнародний валютний фонд відкрив постійне представництво у столиці, яке було закрите з початку повномасштабної війни в Україні у 2022 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: