fbpx
Сьогодні
10:58 04 Жов 2023

У Києві МВФ відновив роботу постійного представництва у Києві: не працював з початку війни

Напередодні Міжнародний валютний фонд відкрив постійне представництво у столиці, яке було закрите з початку повномасштабної війни в Україні у 2022 році.

Про це повідомила голова МВФ Крісталіна Георгієва у Twitter, пише Рубрика.

"Я рада оголосити про відкриття постійного представництва МВФ у Києві, оскільки ми ще більше поглиблюємо нашу взаємодію з Україною", наголосила очільниця Фонду.

Георгієва також розмістила фотографію із представниками МВФ, Національного банку України та Міністерства фінансів.

Раніше ми повідомляли, що команда МВФ на чолі із заступницею директора Європейського департаменту Фонду Умою Рамакрішнан 1 жовтня прибула до Києва та розпочала зустрічі з представниками української влади та іншими ключовими партнерами.

Під час зустрічі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив чотирирічну програму фінансування України з представниками місії МВФ.

Довідка

Як повідомляли, місія МВФ з 25 вересня розпочала роботу у Варшаві для підготовки другого перегляду програми розширеного фінансування EFF.

У разі її успіху Україна розраховує на отримання третього траншу кредиту розміром близько $900 млн до кінця року.

Як відомо, Рада директорів МВФ у червні завершила перший перегляд програми розширеного фінансування в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) для України. Тоді Україна отримала близько 890 млн дол США, які спрямують на бюджетну підтримку.

Як відомо, у березні Виконавча рада МВФ схвалила чотирирічний пакет фінансування для України на суму 15,6 мільярдів доларів. Ця сума повинна допомогти країні задовольнити нагальні фінансові потреби на тлі триваючої війни.

Загалом цього року Україна має змогу отримати від МВФ три транші на загальну суму 3,3 млрд СПЗ (4,5 млрд дол США).

Міжнародний валютний фонд опублікував 19 структурних маяків, які Україна пообіцяла виконати в рамках програми співпраці на 15,6 млрд дол.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: