fbpx
Сьогодні
17:30 18 Лип 2023

МВФ закликає лідерів країн-членів G20  боротися з інфляцією

Фото АР

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва закликала лідерів країн-членів G20 зміцнити глобальну мережу фінансової безпеки шляхом продовження боротьби з інфляцією.

Про це йдеться у пресрелізі МВФ.

"Головним пріоритетом є довгострокове зниження інфляції. Попри те, що прогрес є, робота ще не завершена – курс монетарної політики має продовжуватись. Передчасне святкування може знищити важко здобуті успіхи, досягнуті в процесі зниження інфляції", – сказала директорка Фонду.

Заклик від Георгієвої пролунав під час третьої зустрічі міністрів фінансів та керівників центральних банків G20 у Гандінагарі, Індія.

Очільниця МВФ зазначила, що середньострокові перспективи зростання світової економіки залишаються слабкими, а високий рівень інфляції може спровокувати впровадження більш жорсткої монетарної політики.

За словами Георгієвої, особливе занепокоєння викликають високі ціни на продукти харчування та добрива, особливо у випадку з домогосподарствами з низьким рівнем прибутків.

Георгієва також закликала країни G20 відновити фіскальні резерви для підвищення стійкості боргу і підтримки дефляції, а також запровадити реформи, спрямовані на стимулювання економічного зростання.

Довідка

Дводенні переговори між міністрами фінансів країн G20 завершаться сьогодні без спільної заяви через розбіжності між державами-учасниками щодо засудження війни в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: