fbpx
Сьогодні
21:58 24 Бер 2024

В Ірландії визначили нового премʼєр-міністра

Фото: Facebook / Simon Harris TD

В Ірландії чинний міністр вищої освіти Саймон Гарріс обійме посаду премʼєр-міністра. Він стане наймолодшим очільником уряду в історії країни.

Про це пишуть Guardian та BBC, передає Рубрика.

Зазначається, що багато хто з політиків підтримував призначення Гарріса ще до оголошення кандидатів. Зрештою, він став єдиним претендентом на посаду. Майбутній премʼєр наголосив, що він "вражений і вшановує" надану йому підтримку.

Він не обійме нову посаду до 9 квітня, поки ірландський парламент не відновить роботу після великодніх канікул.

Guardian вказує, що багато хто вважає 37-річного Гарріса хорошим комунікатором, особливо в соціальних мережах. Він працює в ірландському уряді протягом останніх 8 років. Зокрема, на початку пандемії коронавірусу він обіймав ряд міністерських посад, у тому числі охорони здоров'я.

Минулого тижня його попередник Лео Варадкар оголосив, що йде у відставку з посад лідера найбільшої політичної партії країни "Фіне Гел" та премʼєр-міністра "з особистих і політичних причин".

До цього він взяв на себе відповідальність за нездатність уряду на останніх референдумах оновити згадки про жінок і сім'ю в конституції.

Раніше Euronews писало, що Варадкар підтримував закріплення гендерної рівності в конституції, щоб усунути "дуже старомодні формулювання" та "визнати реалії сучасного сімейного життя".

Так, ірландці мали обрати, чи підтримують вони дві поправки, які б розширили визначення сім'ї та змінили б формулювання щодо ролі жінки в родині. Жителі країни відхили запропоновані зміни.

Нагадаємо, першою країною Європейського Союзу, яка закріпить права природи в національній конституції, може стати Ірландія.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: