fbpx
Сьогодні
07:45 22 Бер 2024

рф масовано атакувала Україну ракетами та "шахедами": в Запоріжжі сім будинків зруйновано, десятки пошкоджені, є поранені

Фото: Телеграм / Іван Федоров

Війська рф увечері 21 березня розпочали атаку по Україні ударними безпілотниками. Ворожі дрони вдерлися на територію України з півдня. Уночі 22 березня росіяни запустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС. Під час масованої атаки рф, у Запоріжжі 22 березня пролунали 12 вибухів. Є поранені, сім будинків зруйновано, десятки пошкоджено.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram голови Запорізької ОВА Івана Федорова.

Рух "шахедів" і пуски ракет

О 22:40 військові оголосили, що декілька груп "шахедів" з Херсонщини полетіли у напрямку Кривого Рогу.

Близько 23:00 ще декілька груп ворожих дронів у Голопристанському районі Херсонської області – рухаються річищем річки Південний Буг у напрямку Миколаєва. О 23:27 "шахеди" з Миколаївщини попрямували на Одещину, тримаючи північно-західний курс.

Станом на 2:50 відомо про щонайменше 10 груп "шахедів". Ударні БПЛА фіксують у західних, південних та центральних областях України, а також над Чорним морем:

О 03:34 Повітряні сили повідомили, що росіяни запустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС. Пуск відбувся з району Каспійського моря.

У Запоріжжі, Харкові, Дніпрі, Сумах та Кривому Розі під час повітряної тривоги пролунали вибухи.

Атака на Запоріжжя

"Масована ракетна атака по Запоріжжю. Росіяни нанесли 12 ракетних ударів. Є поранені, кількість постраждалих уточнюємо", – розповів голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Як додав голова ОВА, попередньо 7 будинків зруйновано, 35 пошкоджено.

Через обстріли міста рух автодорожнім переїздом гребля Дніпровської ГЕС повністю обмежено.

"Рух здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна – вул. Січі – вул. Таганська). А також, через Нові мости та Хортицький район. Враховуйте цю інформацію під час планування свого маршруту", – додав Федоров.

"Запорізька АЕС знову на межі блекауту – під час масованої ракетної атаки на Україну о 5:10 ранку відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ  "Дніпровська". Вона з'єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об'єднаною енергосистемою України", – повідомив Енергоатом.

За його словами, інформація щодо потерпілих уточнюється.

Пізніше секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв повідомив, що за попередніми даними зруйновано два  будинки приватного сектору. Ще 7 будинків пошкоджено.

"На жаль, є постраждалі. Інформація щодо стану тяжкості людей уточнюється", – додав він.

Ракетний удар по Україні 21 березня

Російські війська в ніч на 21 березня влаштували масований обстріл України, використавши 31 ракету, дві з яких були балістичними, у тому числі "Іскандер" (KN-23) та "Кинжал".

Попри те, що їх всі вдалося збити, у Києві уламки ворожих цілей впали в декількох районах, 13 людей в результаті атаки на Київ отримали поранення.

Також у Києві внаслідок російської ракетної атаки зранку 21 березня пошкоджені шість закладів освіти, постраждав Свято-Миколаївський храм на Татарці.

У ночі силам протиповітряної оборони вдалося знищити 31 ворожу ціль.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: