fbpx
Сьогодні
13:49 24 Бер 2024

Британська розвідка: залізниця до Бердянська, що будує рф, буде вразливою для ударів ЗСУ

English version here

Фото: Ілюстративне / ТАСС

Росія продовжує будівництво залізничної лінії через тимчасово окуповані території України, і вже перша гілка до Бердянська завершена, однак вона є досяжною для обстрілів з боку ЗСУ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 24 березня.

Британські аналітики зауважили, що 18 березня глава Кремля володимир путін згадав про будівництво залізничної лінії з Ростова-на-Дону на півдні Росії через тимчасово окуповані території України аж до Криму.

Зі слів російського диктатора, нова лінія у підсумку повинна досягти Севастополя і покликана забезпечити дублювання Керченського мосту.

Путін також заявив, що перша завершена ділянка залізниці відновлює доступ до Бердянська. Проте залізничне сполучення проходить через територію, яку можуть вражати українські високоточні системи дальнього радіуса дії.

Як наголосили в розвідувальному огляді, нова залізнична лінія на південь від Донецька має довжину майже 60 км і була побудована за вісім місяців.

Вона майже напевне є одним з найбільших інфраструктурних проєктів росії на тимчасово окупованих територіях України, додали в МО Британії. Ця гілка відновлює залізничне сполучення, перерване бойовими діями у районі Донецька.

Цілком ймовірно, що однією з головних цілей нової лінії буде підтримка російської активності в Маріуполі. 

У цьому портовому місті, зруйнованому росією у 2022 році, розташований металургійний комбінат "Азовсталь" та інші об'єкти важкої промисловості, які, хоча наразі серйозно пошкоджені, та росія може спробувати відремонтувати та експлуатувати в майбутньому, наголосили британські оглядачі.

Як писали ми в жовтні минулого року, розвідка Британії наголошувала, що однією з основних цілей ударів України є російська залізниця, оскільки рф активно використовує її у своїй логістиці для переміщення особового складу та зброї.

Також радник мера Маріуполя зазначав, що окупанти намагаються побудувати пряме залізничне сполучення з Маріуполем, Волновахою та Донецьком.

Нагадаємо, нещодавно британська розвідка зазначила, що нещодавні удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах вивели з ладу великі НПЗ, що вдарило по російській економіці, однак сама росія навряд чи зможе захиститися від подальших таких атак.

Також у Міноборони Британії вважають, що у районі Авдіївки на Донеччині наступ російських військ останніми тижнями сповільнився: ймовірно причиною цього були значні втрати.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: