fbpx
Сьогодні
Відео, фото 11:58 18 Тра 2023

У ГУР прокоментували вибух на залізниці в окупованому Криму: природно, що вони не витримали, по тих коліях перевозили зброю

Фото: представник ГУР Андрій Юсов (suspilne.media)

У тимчасово захопленому Криму в Сімферопольському районі невідомі підірвали залізничні колії. Внаслідок цього зійшли з рейок пʼять вагонів із зерном. Окупанти використовували цю залізницю для перевезення зброї. Її відправляли на війну проти України.

Про це пише Рубрика з посиланням на заяву представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова в ефірі телемарафону, а також на повідомлення російських ЗМІ та Telegram-канали.

Як вказує Mash, попередньо, вибухівку заклали під залізничною колією в районі села Чистеньке, поряд із Сімферополем. Пошкоджено 50 метрів шляху, діаметр вирви під рейками — приблизно 15 метрів, глибина близько двох.

За словами очевидців, звуки вибуху чули жителі сусідніх сіл. У Mash пишуть, що постраждалих не було. Оскільки залізничне сполучення між Сімферополем та Севастополем зупинили, місцевих просять пересісти на автобуси.

Згодом там додали, що у підриві залізниці під Сімферополем підозрюють кількох людей. Також Telegram-канал показав, як зараз виглядає пошкоджена ділянка полотна.

Як пишуть пропагандистські "РИА Новости" з посиланням на заяву окупаційної влади, відновити залізничну колію під Сімферополем і відкрити рух планують сьогодні надвечір.

"По тих самих коліях перевозять, напевно, і інші речі (не тільки зерно, – ред.), але зокрема зброю, БК, бронетехніку і всі інші засоби, які використовуються для загарбницької війни проти України, щоб вбивати цивільних мирних українців і українських захисників. Тому цілком природно, що ці колії не витримали, стомились і тепер на деякий час не функціонують", – заявив Юсов.

Розвідник не виключив, що подібні інциденти можуть повторюватися у Криму, поки півострів не буде звільнений.

"Можемо констатувати, що нормальна інфраструктура запрацює тоді, коли Крим повернеться до України, поки там російські терористи спокою там не буде", – сказав представник ГУР.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: