fbpx
Сьогодні
19:44 22 Бер 2024

ЄС ніколи не визнає результати російських "виборів" на окупованих територіях України

Європейська рада рішуче засудила проведення Росією незаконних псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України. Результати таких фейкових "голосувань" ніколи не будуть визнані лідерами Євросоюзу.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на відповідну резолюцію ЄС.

В оприлюдненому сьогодні, 22 березня, документі були представлені висновки Євроради, ухвалені на дводенному саміті у Брюселі, зокрема щодо ситуації в Україні та триваючій російській агресії.

У резолюції пункт №8 стосувався позиції ЄС щодо організованих Кремлем фейкових "виборів" на окупованих територіях України. У ньому також йдеться і про викрадення дітей, що практикують російські загарбники.

"Європейська рада рішуче засуджує безперервні порушення Росією прав людини на окупованих українських територіях, у тому числі з депортацією дітей. Вона твердо заперечує і ніколи не визнає ані незаконні так звані "вибори", організовані Росією на тимчасово окупованих українських територіях у Криму, Севастополі, Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях, ані їхні результати", – вказується у документі.

Крім того, лідери ЄС наголошують на важливості, щоб РФ відповіла за злочини агресії проти України, та відшкодувала збитки через широкомасштабну війну. Єврорада підтримала створення спецтрибунала, який має одержати "якомога ширшу міжрегіональну підтримку та легітимність, а також майбутній механізм компенсацій".

«Європейська рада підтримує зусилля, включаючи діяльність Основної групи, із створення трибуналу для засудження за злочин агресії проти України, який має одержати якомога ширшу міжрегіональну підтримку та легітимність, а також майбутній механізм компенсацій», – наголошується у документі Європейської ради.

Що відомо про вибори в росії

Як повідомлялось раніше, вибори президента росії відбулися із 15 до 17 березня 2024 року

Очікувано, путін здобув перемогу на президентських виборах у Росії 17 березня, зміцнивши й без того жорсткий контроль над владою.

Результат означає, що 71-річний путін вступить у новий шестирічний термін, обжене Йосипа Сталіна та стане лідером росії, який перебував на посаді найдовше за більш ніж 200 років.

Путін набрав 87,8% голосів, що є найвищим результатом за всю пострадянську історію росії, згідно з опитуваннями.

Зазначимо, що після ухвалення поправок до Конституції рф у 2020 році путін отримав право виставляти свою кандидатуру і на президентських виборах 2024 року. Володимир путін при владі вже 21 рік.

У МЗС України заявили, що проведення так званих виборів президента рф на тимчасово окупованих територіях України є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Своєю чергою Сполучені Штати та майже шістдесят країн Організації Об'єднаних Націй засудили організацію режимом РФ виборів на тимчасово окупованих територіях України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: