fbpx
Сьогодні
Відео 09:30 22 Бер 2024

рф вночі випустила по Україні понад 60 "Шахедів" та майже 90 ракет, - Президент відреагував на ворожу атаку

Фото: Офіс Президента

У ніч на 22 березня російські окупанти випустили по Україні понад 60 "Шахедів" та майже 90 ракет. Під ударом були енергетика, будинки та навіть тролейбус.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на президента України Володимира Зеленського у Facebok.

Глава держави відреагував на масований обстріл України. Він зазначив, що у всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби.

"Триває відновлення постачання електрики. Харків та область, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінничина, Франківщина – всюди, де це потрібно, від ночі тривають відновлювальні роботи", – додав президент.

Зеленський на тлі масованої російської атаки закликав партнерів надати Україні більше систем ППО, зокрема систем Patriot.

"У російських ракет немає затримок, як у пакетів допомоги нашій державі. У "шахедів" немає нерішучості, як у деяких політиків", – наголосив він.

Масована атака рф 22 березня

Армія рф вранці у п'ятницю, 22 березня, підняла в небо стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які здійснили пуски крилатих ракет Х-101/555/55. У низці українських міст із часом пролунали вибухи: працювала ППО, але є і прильоти.

У низці міст є влучання в об'єкти критичної інфраструктури, є жертви.

Як повідомлялось, війська рф обстрілювали балістикою Харків: у місті пролунало близько 15 вибухів. Ворог цілив по енергетичній структурі: подекуди зникло світло, через знеструмлення насосних підстанцій спостерігалися проблеми з водопостачанням.

Також під час масованої атаки рф, у Запоріжжі 22 березня пролунали 12 вибухів. Є поранені, сім будинків зруйновано, десятки пошкоджено.

Зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. На Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Перебої зі світлом також є у Дніпрі, на Полтавщині, Сумщині. Відомо про влучання в об'єкти критичної інфраструктури в Івано-Франківській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. У низці областей ввели графіки відключення світла.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: