fbpx
Сьогодні
11:55 21 Бер 2024

На Хмельниччині запрацював чат-бот для ветеранів та їх родин: як працює це рішення

Чат-бот "Ветеран Хмельниччини" розпочав свою роботу в Хмельницькій області, який створили, щоб ветерани та їх рідні могли у зручний спосіб отримувати необхідну інформацію.

Про це повідомив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, пише Рубрика.

У чому проблема?

За прогнозами, після перемоги у війні в Україні буде понад 5 мільйонів представників ветеранського середовища: ветеранів, їхніх родин та сімей загиблих. За даними Міністерства у справах ветеранів, нині в Україні вже зареєстровано понад 850 тисяч ветеранів війни. В умовах активної фази воєнних дій, ця шалена кількість людей, які потребують допомоги, тільки збільшуватиметься.

Яке рішення?

Саме тому в Хмельницькій області запрацював чат-бот "Ветеран Хмельниччини". Його створили, щоби ветерани та їх рідні могли у зручний спосіб отримувати необхідну інформацію.

"В області запрацював Telegram чат-бот "Ветеран Хмельниччини". Основна мета чат-бота – зручна навігація для пошуку конкретної інформації", – йдеться в повідомленні.

Фото: Фейсбук / Сергій Тюрін

Як це працює?

За словами Тюріна, чат-бот містить головне і додаткове меню з розділами, в яких користувачі зможуть отримувати детальну інформацію щодо:

  • юридичної та психологічної допомоги,
  • пільг,
  • виплат та субсидій,
  • працевлаштування,
  • лікування,
  • протезування,
  • допомоги від волонтерів.

"Сподіваюся таким чином мінімізувати кількість бюрократизованих кроків, які необхідно робити ветеранам, ветеранкам та членам їх родин для користування всіма соціальними гарантіями, які визначені державою", – зазначив посадовець.

Розробник чат-бота Роман Ужва зауважив, що застосунок з початку березня проходив випробування у тестовому режимі.

За цей час його доопрацювали на основі пропозицій від ветеранів й удосконалили, виділивши в меню окремо розділ "Військовослужбовцям із пораненнями".

"У цьому розділі чат-бот дає навігацію стосовно лікування та виплат, встановлення групи інвалідності, роботи військово-лікарської комісії, протезування. А вже в кожному із підрозділів є інформація з переліком документів, які потрібні для розв'язання конкретного питання", – пояснив розробник.

Як повідомляла Рубрика, в Україні запрацювала "Єдина ветеранська лінія", яка має допомагати українським захисникам та захисницям, а також їхнім родинам.

Нагадаємо, що Центри надання адміністративних послуг мають намір стати "єдиним вікном" отримання послуг для ветеранів та їхніх родин.

Загалом створення у ЦНАП "єдиного вікна" передбачатиме для ветеранів:

  •  формування єдиної бази послуг для ветеранів війни;
  •  максимальну поінформованість про їхні можливості;
  •  створення зручних, якісних та доступних умов отримання адміністративних послуг;
  •  впровадження комплексного підходу — отримання спектра адміністративних послуг в одному місці від одного або декількох субʼєктів надання таких послуг.

Окрім того, акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" створило Центр реінтеграції ветеранів. Відповідне рішення затвердила наглядова рада Товариства.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: