fbpx
Сьогодні
Фото 17:34 13 Бер 2024

Рішення для перемоги: Міноборони продовжує тестувати зразки "плавучих бронежилетів" для ЗСУ

English version here

Фото: Міноборони

Міністерство оборони продовжує тестувати два зразки плавучих модулів: українського та іноземного виробника, які розробляють спеціально для спецпідрозділів ЗСУ.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міноборони.

У чому проблема?

Як раніше повідомляла Рубрика, до Міноборони надійшов запит на розробку такого спеціального модуля для бронежилетів. Головна задача – вберегти життя військовослужбовців на воді.

"Адже ми розуміємо, яку вагу на собі носить боєць, особливо, коли йдеться про спецпризначенців", – наголосив заступник Міністра оборони Віталій Половенко.

Новий плавучий модуль розробляє Центральне управління розвитку супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. До його створення залучили як іноземних, так і вітчизняних розробників. Планується, що такі модулі можна буде використовувати на всіх затверджених моделях бронежилетів ЗСУ.

тестувати зразки

Фото: Міноборони

Яке рішення?

Наразі Міноборони продовжує тестувати два зразки плавучих модулів: українського та іноземного виробника. Їх розробляють спеціально для військово-морських сил, понтонерів, сил спеціальних операцій, деяких спецпідрозділів десантно-штурмових військ.

тестувати зразки

Фото: Міноборони

Як це працює?

Плавучий модуль кріпиться до бронежилета і витримує вагу не лише військового, а й додаткового спорядження у 27 кілограмів. 

«Якщо такий бронежилет потрапляє у воду, то повітряна подушка автоматично надувається і піднімає бійця на поверхню», – зазначив Олександр Шарко, головний спеціаліст Центрального управління розвитку супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. 

тестувати зразки

Фото: Міноборони

Наразі в Центральному управління проводять анкетування бійців, які тестували плавучі бронежилети. 

«Нам дуже важливі відгуки бійців. Після подібних випробувань ми отримуємо важливу інформацію від груп тестування. Це дозволяє покращувати вироби, щоб українська армія отримувала амуніцію, яка створює перевагу над армією ворога», – додав Олександр Шарко.

Як раніше повідомляла Рубрика, у Міністерстві оборони почали розробляти антитепловізійне пончо, яке поглинатиме інфрачервоне випромінювання й допоможе українським військовим маскуватись.

Нагадаємо, українські винахідники розробили систему AD Counter FPV, яка блокує радіочастоти для російських FPV-дронів.

Також Вінницька міська рада разом із громадою передала бійцям бригади ТрО безпілотний авіаційний комплекс розвідувального типу.

Українські винахідники розробили інноваційні накладки для ран та опіків, дезінфікуючи розчини, препарати для знезараження води, які зараз ефективно працюють на фронті.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: