fbpx
Сьогодні
19:43 10 Бер 2024

США та Японія обговорюють поглиблення військової співпраці, яка допоможе й Україні, - ЗМІ

English version here

Фото: Mandel Ngan / Pool Photo via AP

Уряди США та Японії обговорюють співпрацю у сфері виробництва боєприпасів та ремонту військового обладнання. Завдяки цьому Сполучені Штати зможуть надати Україні більшу кількість снарядів.

Про це пише Bloomberg із посиланням на японське видання Yomiuri, передає Рубрика.

Оскільки американські виробники зброї надають Україні свою продукцію в межах військової підтримки, то запаси артилерійських снарядів і ракет у США почали вичерпуватись.

Тому під час зустрічі японського прем'єра Фуміо Кішіди та президента США Джо Байдена, яка відбудеться 10 квітня, вони домовлятимуться про зміцнення співпраці між оборонними галузями країн.

Якщо вдасться домогтися послаблення обмежень Токіо на військовий експорт, то Сполучені Штати зможуть поповнити свій резерв озброєнь і, як наслідок, швидше надавати Україні зброю.

Крім того, Японії та США можуть домовитися про те, щоб японські компанії обслуговували та ремонтували американську військову техніку, зокрема кораблі та винищувачі F-35А.

Ще торік у грудні японський уряд дозволив продавати ліцензовану зброю назад у країну походження.

Завдяки цьому США отримали більшу кількість систем Patriot, що "дало більше гнучкості" для підтримки протиповітряної оборони України.

Довідка

Зазначимо, що ЗРК Patriot вже врятували в Україні тисячі життів. Системи зеніто-ракетного комплексу Patriot успішно відбивають балістичні ракети російської федерації, які могли б завдати величезних втрат та руйнувань.

Нагадаємо, коли була збита перша балістична ракета  4 травня – усі були дуже здивовані, але після цього "довіра до обладнання зросла".

У травні та червні під час одних із найскладніших атак із застосуванням безпілотників, крилатих ракет, балістичних і гіперзвукових ракет дві українські батареї "Патріот" збили всі 34 балістичні ракети, які росія випустила по Києву, йде мова у звіті Центру стратегічних та Міжнародних досліджень.

Комплекс постійно переміщують з місця на місце, щоб росіяни не дізналися, де установка.

"Нам вдалося створити щит над державою завдяки нашим іноземним партнерам.

Але якщо наші іноземні партнери відвернуться від нас, ми повернемося до початку війни, коли люди просто не виходили зі своїх укриттів, а росіяни намагалися перетворити наші міста на суцільні руїни", наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що 2 січня за інформацією КМВА, сили протиповітряної оборони уразили в районі Києва всі ударні безпілотники типу Shahed, понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток "Кинджалів"

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: