fbpx
Сьогодні
09:55 06 Тра 2023

Командувач Повітряних Сил таки підтвердив, що 4 травня ППО вперше збила гіперзвукову ракету "Кинжал"

English version here

Фото: Телеграм / Микола Олещук

4 травня українські протиповітряні сили оборони таки збили російську ракету "Кинджал".

Про це пише Рубрика, посилаючись на запевнення у Телеграмі командувача Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

"Вітаю український народ з історичною подією!

Так, ми збили "не имеющий аналогов" Кинджал!

Patriot.

Сталось це під час нічної атаки 4 травня у небі Київщини. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К з території Росії", зазначив Олещук.

Командувач також просить завчасно "не оприлюднювати інформацію, якою може скористатися ворог".

"Ми обов'язково повідомлятимемо що, де, чим, і коли збили! На все свій час. Коли чутно гучні вибухи в повітрі, моя донька щоразу заспокоює сусідів словами: спокійно, працює наша ППО!

Поговоріть і ви зі своїми сусідами, допомагайте один одному у важкі хвилини, вірте в наші Повітряні Сили, вірте в ППО!", резюмував Командувач.

Нагадаємо, що видання "Defense Express", проаналізувавши фото уламків ракети, припустило, що в ніч на 4 травня над Києвом вперше успішно збили "гіперзвуковий" Х-47 "Кинджал".

Пізініше речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат заявляв, що протиповітряна оборона не збивала в небі над Києвом 4 травня балістичну ракету росіян.

Як писала Рубрика, 4 травня, Сили протиповітряної оборони збили всі ворожі дрони і ракети, які цієї ночі атакували Київ. Уламки збитих ворожих дронів упали в Шевченківському, Печерському та Подільському районах столиці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: