fbpx
Сьогодні
20:17 09 Бер 2024

Японія демонструє лідерство в питанні підтримки України, – нардеп

Підтримка України посилюється, і країни-партнери продовжують укладати двосторонні безпекові угоди з нашою державою.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив заступник голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

"Ці підписані в рамках домовленостей на Вільнюському саміті НАТО безпекові гарантії, як зазначив голова Офісу Президента Андрій Єрмак, діятимуть до моменту вступу України до Альянсу і мають забезпечити широку, всеосяжну та системну підтримку України. Саме завдяки цим угодам вже сьогодні й у майбутньому в разі повторної загрози нашій безпеці та територіальній цілісності має бути забезпечено Україні невідкладну військову допомогу від різних держав-гарантів. Ми чітко розумітимемо, на що можемо розраховувати, а ворог знатиме, що ми не самі", – наголосив народний депутат.

Цими днями також відбувся надзвичайно результативний візит української урядово-бізнесової делегації на чолі з Премʼєр-міністром Денисом Шмигалем до Японії.

"Ідея проведення Конференції з економічного розвитку та відбудови, яку в Токіо відвідала наша делегація, з'явилася торік у Хіросімі на саміті G7, на якому головувала Японія. Саме тоді, під час візиту нашого Президента Володимира Зеленського на зустрічі з Премʼєр-міністром Японії, й було досягнуто відповідних домовленостей про проведення такого форуму. За його результатами було підписано 56 документів різного характеру – як міжурядових, так і між національними бізнесами", – розповів парламентар.

Він також зауважив, що сьогодні Японія демонструє лідерство в питанні підтримки України. Зокрема, ця країна оголосила про виділення нашій державі понад 12 мільярдів доларів допомоги.

"Переконаний, що наша співпраця буде тільки посилюватися і набирати обертів. Колись росія окупувала і японські території, тож це дійсно наш стратегічний партнер. До того ж вже підписано домовленості про відбудову 10 зруйнованих в Україні об'єктів. У цілому підтримка нашій державі надходить із різних куточків світу. Попри певні затримки з військовою та фінансовою допомогами, впевнений, що цього року кумулятивний ефект, який маємо завдяки роботі Президента Володимира Зеленського та всієї команди, буде дуже потужним. І наші партнери допоможуть нам перемогти у цій війні!", – зазначив Пушкаренко.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: