fbpx
Сьогодні
17:49 03 Січ 2024

Чотири європейські країни НАТО спільно закуплять близько 1 000 ракет для систем ППО Patriot

English version here

фото: Associated Press

Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія спільно закуплять близько 1 000 ракет для зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Про це передає Рубрика, посилаючись на пресофіцера НАТО Маттіаса Айхенляуба у Twitter та пресслужбу Агенства НАТО із закупівель та постачання (NSPA).

"Союзники по НАТО об'єднуються, щоб закупити до 1000 ракет ППО Patriot на тлі війни Росії проти України. Оцінена в 5,5 мільярда доларів, це одна з найбільших закупівель в історії Агентства НАТО із закупівель та постачання (NSPA)", – написав пресофіцер НАТО Маттіас Айхенляуб у Twitter. 

При цьому в NSPA уточнили, що підтримають коаліцію країн, до якої входять Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія, з контрактом на загальну кількість до 1000 ракет Patriot Guidance Enhanced Missiles (GEM-T).

"Агентство уклало контракт на виробництво та постачання з COMLOG, спільним підприємством Raytheon, компаніями RTX (NYSE: RTX) та MBDA. Для забезпечення виробництва та постачання COMLOG розширить виробничі потужності з випуску ракет GEM-T в Європі", – сказано в повідомленні NSPA.

Нагадаємо, що західні союзники вже передали Україні зенітні ракетні комплекси Patriot. Наша країна активно використовує таке озброєння для того, щоб збивати балістичні ракети ворога. Також за допомогою Patriot українські захисники знищують російські гіперзвукові ракети "Кинджал".

Нагадаємо, що на початку серпня німецький уряд повідомив про передачу Україні двох пускових установок зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Раніше ми писали, що у квітні 2023 року Німеччина також передала Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot із ракетами до нього. До складу одного комплексу входять радар, командний пункт і до восьми пускових установок, розрахованих на чотири ракети кожна.

Окрім того, Україна також отримала ще один комплекс Patriot від Сполучених Штатів Америки та додаткові пускові установки від Нідерландів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: