fbpx
Сьогодні
15:18 10 Бер 2024

Росія після втрати катера "Сергій Котов" вже майже тиждень не виводять кораблі в Чорне море

English version here

Після ураження патрульного судна "Сергій Котов" російська федерація вже шостий день не виводить кораблі російського Чорноморського флоту в акваторію Чорного моря.

Про це розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері телемаратону.

Нагадаємо, що 5 березня "Сергій Котов" був потоплений внаслідок атаки Головного управління розвідки України за допомогою надводних дронів "Магура 5".

Попри отримані пошкодження як унаслідок ударів морських дронів, так і через вибухи на борту, упродовж деякого часу корабель ще залишався на плаву. "Добили" його спроби окупантів відтягти підбите судно до порту Феодосії.

Тому вже майже тиждень кораблі російських окупантів перебувають на безпечній відстані від можливих українських атак.

Окрім того, Плетенчук вважає, що росіяни саме тому і почали використовувати частіше для ударів по припортовій інфраструктурі українських міст авіацію, оскільки тільки так можуть нанести вогневе ураження в умовах, коли кораблі не виходять на чергування.

До того ж як каже речник ВМС, росіяни звели до мінімуму кількість кораблів, які перебувають у портах тимчасово окупованого Криму.

"Там перебувають здебільшого ті одиниці, яким не знайшлося місця в пунктах базування в Новоросійську, Сочі й Туапсе", — зазначив офіцер.

Напередодні речник повідомляв, що Україна перехопила ініціативу над ситуацією в Чорному морі. Втім, ворог адаптується до нових викликів та реагує на них.

У британській розвідці також додали, що Україна продовжує обмежувати свободу маневру російського флоту в Чорному морі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: