fbpx
Сьогодні
13:21 06 Бер 2024

У розвідці Британії прокоментували втрати рф після знищення корабля "Сергій Котов"

Фото: Сили оборони півдня України

Україна продовжує обмежувати свободу маневру російського флоту в Чорному морі, тільки за останні п'ять тижнів рф втратила три військові кораблі у цьому регіоні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 6 березня.

Британські аналітики нагадали, що "Сергій Котов" був потоплений внаслідок атаки Головного управління розвідки України за допомогою надводних дронів "Магура 5".

В огляді також зауважили, що саме такі ж дрони атакували російський десантний корабель "Цезарь Куніков" 14 лютого.

Варто додати, що "Сергій Котов" був введений до складу Чорноморського флоту лише в липні 2022 року. Раніше він вже ставав мішенню для атак надводних дронів у липні та вересні 2023 року. При цьому він зазнав незначних пошкоджень та незабаром повернувся до патрулювання.

"Це вже третій корабель Чорноморського флоту Росії, потоплений за останні п'ять тижнів. Ймовірно, через втрати Чорноморського флоту 15 лютого 2024 року командувач Чорноморського флоту адмірал Віктор Соколов був відправлений у відставку", підкреслили в огляді.

У британській розвідці також додали, що Україна продовжує обмежувати свободу маневру російського флоту в Чорному морі.

Своєю чергою 6 березня у Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що внаслідок знищення російського корабля "Сергій Котов" кількість постраждалих росіян досягла щонайменше 27 людей.

Водночас у розвідці стверджують, що ці дані не остаточні, бо інформацію ще уточнюють. Раніше в ГУР казали про 7 постраждалих і 6 загиблих російських моряків.

Коментуючи знищення корабля, у Держдепі США підтвердили, що путін у 2024 році отримає "приємні несподіванки" на полі бою.

"Ми бачили, як українці здобувають перемоги на полі бою, нещодавно в Чорному морі, де вони потопили ще один російський корабель. Тому ми віримо, що у них в запасі є сюрпризи. Ми з нетерпінням чекаємо на результати", – зазначив речник Держдепу Метью Міллер.

Що відомо про знищення кораблів російського флоту

Загалом у 2023 році українські Сили оборони уразили:

Також українські розвідники вже у 2024 році в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

А 14 лютого українські безпілотники Головного управління розвідки вранці у Чорному морі підбили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков".

У Військово-морських сил ЗСУ заявили, що з 13 кораблів Чорноморського флоту російської федерації, після знищення російського великого десантного корабля "Цезар Куніков", "у строю" залишається лише п'ять одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: