fbpx
Сьогодні
08:20 08 Тра 2024

Окупанти атакували Київ та область ракетами та безпілотниками: у регіоні є влучання та постраждалі

Фото: Naked Science

У ніч на 8 травня російські загарбники здійснили масовану атаку на столицю та область із застосуванням дронів-камікадзе, а також ракет: всі ворожі цілі над Києвом збила протиповітряна оборона, у районі сталося влучання –  постраждали 2 людини.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram КМВА, Telegram міського голови Броварів Ігоря Сапожка, Повітряні Сили ЗСУ, Фейсбук голови ОВА Руслана Кравченка.

Спочатку повітряники близько другої години повідомили, що група БпЛА на заході області рухалася у напрямку Чернігівщини та Київщини. 

Згодом Київська ОВА оголосила повітряну тривогу в області.

Пізніше стало відомо про політ кількох крилатих ракет у напрямку столиці. Мешканців міста закликали залишатися у укриттях до закінчення повітряної тривоги.

"Черговий ракетний удар по мирних містах України і по Києву зокрема! Черговий доказ для всього цивілізованого світу саме сьогодні, у День памʼяті та примирення – зло не зникло! Фашисти сучасності – рашисти продовжують вбивати мирних людей.

Ворог завдав по столиці ракетного удару – застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Повітряна тривога в столиці тривала понад три години. Ракети заходили на Київ з різних напрямків", повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Він додав, що сили та засоби протиповітряної оборони всі повітряні цілі в районі столиці були знищили.

У військовій адміністрації уточнили, що за попередніми даними, в столиці без постраждалих та руйнувань.

Однак внаслідок атаки області, за інформацією ДСНС, сталося загоряння обʼєкта цивільної інфраструктури в одному з населених пунктів Броварського району.

Сапожко також повідомив, що постраждали 2 людини.

"Пошкодження отримали дві особи – жінка 1962 р.н. та чоловік 1990 р.н. В стресовому стані та з пошкодженням кінцівок госпіталізовані до Броварської лікарні", наголосив він.

Своєю чергою Кравченко повідомив, що повітряна тривога в області тривала майже чотири години.

"Влучань в об'єкти житлової чи критичної інфраструктури не зафіксовано. Водночас падіння уламків зафіксовано у чотирьох районах області", — зазначив посадовець.

Він також повідомив про двох постраждалих жінку та чоловіка. Їх з численними пораненнями кінцівок та осколковими пораненнями доставили до лікарні, де надається вся необхідна невідкладна допомога.

"Наразі також зафіксовано пошкодження ліній електромереж. В одному з сіл частково відсутня електроенергія. Енергетики вже оперативно працюють над поверненням світла", — вказав Кравченко.

За оперативною інформацією, внаслідок падіння уламків ⁠один житловий приватний будинок та підсобне приміщення поруч зруйновані, ще 14 приватних будинків та один автомобіль пошкоджені.

Нічна ворожа масована атака по Україні 8 травня

Російські війська в ніч з 7 на 8 травня здійснили масовану атаку на низку регіонів України із застосуванням дронів-камікадзе, а також ракет різних типів.

У ході ворожої атаки вибухи було чутно у Харківській, Полтавській, Івано-Франківській, Львівській та Запорізькій областях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: