fbpx
Сьогодні
09:20 09 Бер 2024

Демократи Палати представників відхилили законопроєкт республіканців з допомогою для України

У Палаті представників Конгресу Сполучених Штатів Америки демократична меншість не погоджується з запропонованим республіканцем Браяном Фіцпатріком законопроєктом з допомогою України та налаштована на підтримку проголосованого Сенатом.

Про це заявив напередодні, 8 березня, під час пресконференції в Конгресі США лідер демократів у нижній палаті конгресмен Гакім Джеффріс, передає Укрінформ.

"Єдиний шлях для того, щоби задовольнити потреби американського народу в національній безпеці – це щоби республіканці Палати представників внесли на голосування двопартійний масштабний законопроєкт про нацбезпеку, який надійшов із Сенату",- наголосив лідер демократів.

Джеффріс підкреслив, що всі в нижній палаті усвідомлюють, якщо таке голосування відбудеться, то документ набере понад 300 голосів.

"Настав час для республіканців у Палаті представників підтримати інтереси нацбезпеки американського народу та порвати з пропутінськими екстремістами MAGA у їхній партії", – заявив він.

Головний демократ зауважив, що інший документ, який також передбачає підтримку України, представлений республіканцем Браяном Фіцпатріком, не містить пакети гуманітарної допомоги для країн, що страждають від війн по всьому світу.

Тому, як вважає Джеффріс, цей документ є "непрохідним" з погляду демократів у Палаті представників.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, що США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні. Через це постачання озброєння нашим захисникам від американців призупинено.

Однак 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Пізніше конгресмен-республіканець Браян Фітцпатрік представив інший двопартійний документ, який він назвав компромісним, включивши до нього питання кордону. Законопроєкт передбачає скорочене фінансування в порівнянні із сенатською версією. Зокрема, в цьому документі для України виділяється $47 млд.

27 лютого президент США Джо Байден зустрівся із лідерами Конгресу США щодо питання допомоги Україні й наголосив, що бездіяльність Конгресу спричинила жахливі наслідки.

А 7 березня, Глава Білого дому виступив зі зверненням до Конгресу, під час якого, зокрема, згадав війну росії проти України та вчергове закликав надати Києву додаткове фінансування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: