fbpx
Сьогодні
17:44 06 Бер 2024

Опонентка Трампа Гейлі оголосила про вихід з президентських перегонів у США

Фото: AP/Meg Kinnard

Американська політикиня Ніккі Гейлі оголосила про завершення своєї кампанії на виборах президента США у 2024 році.

Про це пише CNN, повідомляє Рубрика.

«Настав час призупинити мою кампанію. Хоч я більше не буду кандидаткою, я не перестану використовувати свій голос для речей, у які вірю», — сказала Гейлі під час виступу в Південній Кароліні.

Ніккі Гейлі балотувалася як кандидат на пост президента від Республіканської партії, як і Дональд Трамп. Вона стала останньою суперницею Трампа в боротьбі за номінацію Республіканської партії.

Відтак, після виходу Гейлі з перегонів тепер єдиним, хто балотуватиметься під час виборів восени 2024 року від республіканців, буде Трамп.

Гейлі стала першою жінкою в історії, яка виграла праймериз від Республіканської партії, це сталося в окрузі Колумбія. А втім, за результатами «супервівторка» у США — найбільшого дня партійних голосувань відразу в 15 штатах і на Американському Самоа — Дональд Трамп і Джо Байден прогнозовано перемогли на голосуваннях своїх партій.

Вибори президента США

День виборів призначений на 5 листопада 2024 року. До 6 січня 2025-го голоси виборців мають бути офіційно підраховані в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація обраного президента.

Наразі Демократична та Республіканська партії США мають визначитися зі своїми кандидатами на національних з'їздах. 15 липня 2024 року офіційно визначити свого кандидата мають республіканці, а 19 серпня — демократи. Після цього протягом осені 2024-го триватимуть дебати й агітація.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: