fbpx
Сьогодні
10:42 04 Бер 2024

Опонентка Трампа вперше перемогла на праймеріз республіканців в окрузі Колумбія

Фото: AP/Alex Брендон

Колишній президент США Дональд Трамп вперше у виборчій кампанії 2024 року програв у праймеріз Республіканської партії Ніккі Гейлі в окрузі Колумбія.

Про це повідомляє AP, пише Рубрика.

За Гейлі проголосували майже 63% республіканців, за Трампа – 33%.

У столичному окрузі Гейлі здобула вдвічі більше голосів, ніж її суперник, колишній президент США Дональд Трамп – 1 274 ( 63%) проти 676 (33%) за всіма виборчими округами. В результаті голосування Гейлі отримає голоси всіх 19 виборців від округу Колумбія.

Її перемога в неділю принаймні тимчасово призупиняє перемогу Дональда Трампа на виборчих змаганнях Республіканської партії, хоча колишній президент, ймовірно, забере ще кілька сотень делегатів у супервівторкових перегонах цього тижня.

Ніккі Гейлі обіцяє залишитися в перегонах принаймні до "супервівторка" 5 березня, коли праймеріз проведуть одразу 15 штатів і територій. У республіканців вирішиться доля голосів одразу 874 виборців. У штабі Трампа передбачають, що отримають щонайменше 773 з них.

Гейлі стала першою жінкою в історії, яка виграла праймериз від Республіканської партії.

Проводячи передвиборчу кампанію як відверта консерваторка, Гейлі, як правило, демонструвала кращі результати серед більш поміркованих і незалежних виборців, пише AP.

Вашингтон, який входить до округу Колумбія, є однією з юрисдикцій у США, яка найбільше підтримує демократів. На загальних виборах 2020 року в цьому окрузі демократ Джо Байден набрав 92% голосів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: