fbpx
Сьогодні
19:58 05 Бер 2024

Нуланд найближчим часом піде у відставку з посади заступника держсекретаря США з політичних питань

Фото: AP

Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що його заступниця Вікторія Нуланд незабаром піде у відставку.

Про це повідомили на офіційному сайті Держдепартаменту, пише Рубрика.

"Вікторія Нуланд дала мені знати, що планує найближчими тижнями залишити посаду заступника державного секретаря з політичних питань", — зазначив глава американського зовнішньополітичного відомства.

Зі слів Блінкена, дипломати й студенти вивчатимуть лідерство Нуланд.

"Її зусилля були незамінними для протистояння повномасштабному вторгненню Путіна в Україну, створення глобальної коаліції для забезпечення його стратегічного провалу та допомоги Україні в наближенні дня, коли вона зможе міцно стояти на власних ногах — демократично, економічно та у військовому плані", — наголосив посадовець.

Глава зовнішньополітичного відомства додав, що разом із президентом США Джо Байденом попросили заступника держсекретаря з питань управління Джона Басса тимчасово виконувати обов'язки Нуланд.

Окрім цього, Блінкен подякував Нуланд за роботу в Держдепартаменті.

Нагадаємо, що 31 січня заступник державного секретаря США прибула до Києва. Це її другий візит в Україну з початку повномасштабного російського вторгнення.

Тоді Нуланд озвучила свій прогноз на перебіг подій у 2024 році. Вона зазначила, що російського диктатора Володимира Путіна чекають сюрпризи на полі бою в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: