fbpx
Сьогодні
09:40 05 Бер 2024

Міністр оборони Канади прокоментував можливість передачі Україні списаних авіаракет CRV7

Найближчими днями Канада ухвалить рішення стосовно передання Україні списаних авіаракет CRV7.

Про це заявив на пресконференції міністр оборони Канади Білл Блер, пише Рубрика.

"Зараз ми перевіряємо, чи можна ці боєприпаси безпечно транспортувати. Щойно ми це визначимо, що має відбутися протягом найближчих днів, ми якомога швидше доправимо їх в Україну", – сказав Блер.

За його словами, не всі з понад 83 тис. наявних у Канади ракет цього типу справні.

Проте Білл Блер зазначив:

"Певна їх кількість досі придатна, як і певні мотори, що йдуть разом із ними і про які мені українці минулого тижня сказали, що могли б їх використати".

Довідка

Ракети CRV7 були розроблені у 1980-х роках і зняті Канадою з озброєння на початку 2000-х. Три роки тому уряд підписав контракт на їх поступову утилізацію. Міністерство оборони Канади згодом повідомило, що розглядає ці ракети як частину можливого майбутнього пакета військової допомоги Україні, проте не всі ракети мають боєголовки.

Що відомо про допомогу Канади

Попри те, що Канада розташована далеко від України, американська країна разом з США підтримала українців у загарбницькій війні, яку розв'язала росія.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Канада виділила понад 9,7 млрд доларів фінансової допомоги Україні, включно з 2,4 млрд доларів військової підтримки.

Як повідомлялось, у межах військового пакету допомоги Канада планує передати Україні 800 безпілотників SkyRanger R70 на загальну вартість 95 млн доларів.

Нагадаємо, 14 лютого стало відомо, що Канада виділить 60 млн канадських доларів (близько 44 млн доларів США) на оборону України.

Зокрема, країна надавала танки Leopard 2, системи протиповітряної оборони, артилерію до бронетехніки та боєприпаси. Окрім того, 200 броньованих машин Senator, які раніше Канада обіцяла передати Україні, вже вироблені.

Українські військові також вже отримали партію новітніх броньованих автомобілів.

З моменту незаконної окупації Криму росією у 2014 році Канада запровадила санкції проти понад 2600 фізичних та юридичних осіб.

А наприкінці жовтня представники Канади на зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики запропонували створити коаліцію країн, що сприятиме поверненню депортованих країною-агресоркою українських дітей.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: