fbpx
Сьогодні
16:34 04 Бер 2024

Шмигаль: Україна разом із західними виробниками зброї створила п’ять спільних підприємств

English version here

Фото: Скриншот

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна уклала вже п'ять договорів про спільне виробництво озброєння з провідними компаніями світу, цього року таких спільних підприємств створять ще десятки.

Про це він сказав під час пресконференції, повідомляє Рубрика.

"Дуже плідно співпрацюємо з лідерами виробництва озброєнь світу. Уже можемо говорити про 5 укладених контрактів і створення 5 спільних підприємств в Україні у співпраці з західними виробниками озброєння. Ця робота продовжується. Таких підприємств цього року будуть десятки", – зазначив Шмигаль.

За його словами, деякі підприємства Україна створює з партнерами непублічно.

"Ми не оприлюднюємо, де вони створюються, щоб забезпечити їхню безпеку", – сказав він.

Прем'єр підкреслив, що насправді дуже багато провідних виробників зброї розглядають сьогодні можливість бути присутніми в Україні, укладати контракти, створювати спільні підприємства і виробляти зброю, а також складати окремі елементи і проводити ремонтні роботи.

За словами Шмигаля, провідні світові виробники зброї, такі як Day & Zimmermann, Northrop Grumman, Lockheed Martin та інші сьогодні розглядають можливість бути присутніми в Україні.

"Це суттєво посилить нашу безпекову складову", – наголосив керівник уряду.

За словами прем'єра, також пришвидшить логістику.

Як раніше зазначив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов розповів, що українські розробники змогли налагодити виробництво аналогів західної бойової техніки. Йдеться про аналоги бронемашин M113, MaxxPro і Humvee під назвою "Лис", "Сікач" і "Характерник".

Що відомо про нарощування виробництва озброєння в Україні

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у наступному році в Україні планують суттєво наростити виробництво різного виду озброєнь: пріоритетом будуть ракети та боєприпаси для засобів протиповітряної оборони.

Як зазначив заступник голови Міноборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі національного телемарафону, оборонне відомство спільно з Міністерством стратегічних галузей промисловості МОУ хоче у 2024 році збільшити виробництво:

  • ракет,
  • боєприпасів,
  • озброєння,
  • військової техніки у кілька разів.

В Україні наступного 2024 року планують виготовити 1 мільйон FPV дронів, понад 10 тисяч ударних дронів середньої дальності польоту та понад тисячу дронів із дальністю від 1 000 км.

Варто додати, що Україна та Бельгія планують створити спільне виробництво озброєння.

Своєю чергою німецький концерн Rheinmetall веде перемовини про будівництво танкового заводу в Україні.

При чому, погрози кремля посилити бомбардування України не вплинуть на наміри німецької збройної компанії Rheinmetall щодо цього будівництва.

Ще раніше повідомляли, що ДК "Укроборонпром" разом з польською компанією Polska Grupa Zbrojeniowa будуть разом виробляти танкові снаряди калібру 125 мм. Відповідну домовленість Україна та Польща підписали 5 квітня цього року.

До того ж, Україна разом з однією з країн НАТО почала виробляти 122-мм артилерійські снаряди. Першу партію боєприпасів вже відправили на фронт.

Наразі для роботи в оборонному комплексі України залучено близько 300 тисяч осіб.

АТ "Українська оборонна промисловість" підписало меморандум про співпрацю з провідною німецькою компанією Dynamit Nobel Defence.

Окрім того, Укроборонпром буде виробляти стрілецьку зброю відповідно до стандартів НАТО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: