fbpx
Сьогодні
15:24 03 Бер 2024

Рішення для відбудови: на Миколаївщині відновили пошкоджену окупантами офтальмологічну лікарню

English version here

Фото: Миколаївські новини

У Миколаївській області вдалося відбудувати обласну офтальмологічну лікарню, яку пошкодили російські загарбники під час обстрілу ще навесні 2022 року.

Про це інформує Міністерство охорони здоровʼя, пише Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення по всій Україні ворог пошкодив 1 535 медзакладів та 201 – зруйнував вщент.

Миколаївщина, як одна із прифронтових областей, ще від початку війни зазнавала постійних ракетних обстрілів та ударів з боку росії, а частина регіону перебувала під тимчасовою окупацією. 

Як повідомляють у відомстві, ще навесні 2022 року уламками ворожого снаряду було пошкоджено покрівлю та 70 вікон 4-поверхового лікувального корпусу Обласної офтальмологічної лікарні.

Медичний заклад потребував поточного ремонту.

Яке рішення?

У Миколаївській області вдалося відбудувати обласну офтальмологічну лікарню завдяки місцевій владі.

Адже медична установа обслуговує мешканців міста та всієї області й надає спеціалізовану та високоспеціалізовану третинну медичну допомогу, зокрема хірургічну.

Як це працює?

"Завдяки зусиллям місцевої влади у лікарні вдалося повністю замінити вікна та здійснити ремонт покрівлі (331 м²). Ремонтні роботи було завершено у грудні 2023 року", зазначили у повідомленні.

Медичний заклад, як і до повномасштабної війни, продовжує цілодобово працювати та надавати медичні послуги. Зокрема, лише за минулий рік лікарня:

  • амбулаторно прийняла 49 тис. пацієнтів,
  • ще 5 тис. людей отримали стаціонарне лікування.

В МОЗ нагадали, що попри війну відновлення українських лікарень є одним із пріоритетів для держави. Саме тому роботи з відновлення триватимуть й надалі. Зокрема, лише на Миколаївщині було відновлено повністю 81 об'єкт медзакладів та ще 51 відновлений частково.

Загалом в Україні 508 медзакладів вдалося відновити повністю та ще 360 – відновлені частково.

Нагадаємо, що у Миколаївській області відновлено Міську лікарню №4, яку було двічі пошкоджено росіянами у перший рік повномасштабного вторгнення.

Окрім того, у селі Білозірка Миколаївської області функціонує нова модульна клініка первинної медичної допомоги. Встановлення амбулаторії відбулося у рамках партнерства Міністерства охорони здоров'я України та Всесвітньої організації охорони здоров'я, щоби попри повномасштабну війну забезпечити пацієнтів доступом до необхідної медичної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: