fbpx
Сьогодні
18:32 01 Бер 2024

Нідерланди нададуть новий пакет військової допомоги для України

English version here

Фото: Офіс Президента

Нідерланди оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійдуть надувні човни та десантні катери. Також будуть виділені кошти на закупівлю боєприпасів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони Нідерландів.

"Нідерланди нададуть Україні швидкі та високоманеврені гумові та патрульні катери, а також десантні кораблі. Нідерланди також виділили 250 мільйонів євро на чеську ініціативу щодо замовлення великої кількості артилерійських снарядів для України в короткостроковій перспективі", – сказано у повідомленні.

Україна отримає:

  • 14 надувних човнів з жорстким корпусом (RHIB);
  • 8 мілітаризованих річкових патрульних катерів;
  • десантно-штурмовий катер CB90.

Як розповіли у відомстві, деякі з цих плавзасобів будуть поставлені з власних запасів оборонного відомства, а інші – з промислових підприємств.

Крім того, нещодавно було оголошено, що Нідерланди нададуть додаткову допомогу у вигляді боєприпасів на суму понад 100 мільйонів євро.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у Харкові Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте провели переговори у вузькому, розширеному форматах та у форматі засідання військового кабінету. А також підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Нідерландами.

Що відомо про допомогу Нідерландів

Нідерланди виділять понад 100 мільйонів євро, за допомогою яких профінансують постачання сотень тисяч боєприпасів, які Чехія знайшла для України. Серед знайдених боєприпасів, за словами чеського президента Петра Павела, — пів мільйона снарядів калібру 155 мм, ще 300 тисяч снарядів калібру 122 мм.

Нідерландський уряд на наступний рік заклав для України 2 мільярди євро військової підтримки:

  • 295 мільйонів євро як внесок до Європейського фонду миру,
  • 89 мільйонів євро на правосуддя,
  • три мільйони євро на невійськову кіберпідтримку.

Також Нідерланди вже виділили 9 мільйонів євро на спроможності для Офісу Генерального прокурора та судової влади України.

Раніше прем'єр-міністри Нідерландів та Великої Британії домовилися працювати над формуванням міжнародної коаліції винищувачів для України

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, на засіданні Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" 23 січня до ІТ-коаліції приєдналася ще одна країна – Нідерланди.

А 17 лютого прем'єр Нідерландів Марк Рютте запевнив, що передача F-16 йде за графіком, Україні поставлять мінімум 24 багатоцільові винищувачі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: