fbpx
Сьогодні
22:18 17 Лют 2024

Прем'єр Нідерландів: передача F-16 йде за графіком, Україні поставлять мінімум 24 багатоцільові винищувачі

Прем'єр Нідерландів, які очолюють авіакоаліцію, розповів про прогрес у передачі Україні винищувачів F-16.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву прем'єра Нідерландів Марка Рютте в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Сподіваємося передати їх якомога швидше… Є в цих справах прогрес. Йдемо, в принципі, за графіком. Тож це хороші новини", – пояснив Рютте.

З приводу кількості літаків, на які може розраховувати Україна, глава нідерландського уряду зазначив, що їх буде більше ніж 20.

"Буде 24 винищувачі, можливо, більше, але – не менше… Ми працюємо разом із данцями та іншими", – наголосив прем'єр Нідерландів.

Що відомо про винищувачі F-16 для України

У Нідерландах та Данії 20 серпня минулого року було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Зокрема, Україна отримає від Нідерландів 42 американських винищувачів F-16, а від Данії – 19 літаків. 15 вересня Бельгія приєдналася до навчання українських пілотів на F-16.

Окрім того, у 2024 році Нідерланди планують передати Україні першу партію F-16.

В кінці вересня Повітряні сили вже оприлюднили відео про те, як проходить адаптація пілотів до F-16 в Україні. Вони опановують керування американськими винищувачами F-16 за допомогою симулятора польоту.

А в листопаді перші F-16 для навчання пілотів з України, які раніше відправили Нідерланди, вже прибули до навчального центру Румунії.

Варто додати, що 5 лютого 20 24 року Нідерланди вирішили передати Україні на шість винищувачів F-16 більше, ніж планувалося спочатку. До 18 літаків додадуть шість бортів, які планувалися на продаж.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: